FANTASTIČNA MEGA SOCCERBET NANELA PRVI PORAZ BUDUĆNOSTI

Fantastična Mega Soccerbet nanela prvi poraz ekipi Budućnosti!

Košarkaši Mege su odigrali sjajnu utakmicu u okviru 11. kola ABA lige u kojoj su rezultatom 78:72 (27:18, 19:10, 14:21, 18:23) naneli prvi poraz u regionalnom takmičenju ekipi Budućnost VOLI. U utakmici koja je odigrana bez prisustva publike u Hali sportova Ranko Žeravica, izabranici trenera Vladimira Jovanovića su imali prednost tokom celog toka utakmice, koja je u jednom trenutku iznosila i 20 poena, da bi u poslednjoj četvrtini uspeli da odbiju napad Budućnosti i dođu do velike i zaslužene pobede

Još jednu sjajnu partiju je pružio Filip Petrušev koji je imao 23 poena i 13 skokova za indeks korisnosti 36 dok je Luka Cerovina postigao 10 poena.

Posle 11 odigranih kola ABA lige Mega Soccerbet se nalazi na drugom mestu na tabeli sa osam pobeda i tri poraza dok Budućnost VOLI ima skor 7-1. U narednom kolu Mega će gostovati u Železniku ekipi FMP-a a utakmica je za petak 25. decembar od 19 časova.

Vladimir Jovanović je započeo meč sa sledećom petorkom: Tepić, Smit, Momirov, Simonović, Petrušev. Dva sjajna ulaza Smita na početku meča a potom Simonović iz odbojke i Momirov sa poludistance donose prednost Megi 8:2. Budućnost sa dva ulaza pod faulom dolazi do izjednačenja, ali Petrušev pogađa pod faulom a potom i sjajno zakucava za 17:10, posle čega je zbog udaranja Petruševa isključen igrač Budućnost Vili Rid. Petrušev pogađa oba slobodna bacanja za 19:10. Mišković po ulasku u igru pogađa trojku iz ugla a potom poentira pod faulom za prednost Mege 25:12. Novak asisistira u kontri sjajno za polaganje Petruševa pa se serija Mege produžila na 17:2. Finiš četvrtine pripada gostima koji uspevaju da spuste zaostatak na devet poena, 27:18 posle prvih 10 minuta igre.

Odlična blokada Cerovine na početku druge četvrtine koji u nastavku pogađa sa linije slobodnih bacanja a potom Momirov odlično istrčava kontru. Petrušev je nezaustavljiv, prvo pogađa iz teške pozicije pod faulom a zatim, posle skoka u napadu, polaže loptu na drugi obruč za svoj već 14. poen i prednost Mege 36:20 u 13. minutu igre. Odbrana Mege sjajno funkcioniše, Budućnost je za pet minuta igre u drugoj deonici postigla samo dva poena, pa je Mega došla i do plus 18. Mini seriju Budućnosti prekida Simonović trojkom a potom i poenima pod košem za 43:24 na tri minuta do kraja poluvremena. Nastavila je Mega da kontroliše igru a poluvreme je završeno na najbolji mogući način, trojkom Tepića iz ugla u poslednjoj sekundi za 46:28.

Posle maksimalnih plus 20 na početku treće četvrtine Budućnost pravi seriju 0:9 pa je Jovanović zatražio tajm-aut. Budućnost prilazi na sedam poena razlike a post Mege u napadu prekida Cerovina. Ipak, i pored problema u napadu, odbrana Mege je na nivou. Budućnost je uspela u jednom trenutku uspela da priđe na pet poena, ali Petrušev prvo probija odbranu Budućnosti i pogađa pod faulom. Cerovina posle dobre odbrane Mege uspeva da pogodi trojku u poslednjoj sekundi preko ruke Apića za 60:49 pred poslednjih 10 minuta.

Cerovina na isti način otvara poslednju četvrtinu, a potom Šehović i Mišković pogađaju trojke pa Mega vodi 66:56 na sedam minuta do kraja. Tepić uspešno probija spoljnu liniju Budućnosti za sigurno polaganje a potom i Petrušev uspeva iz rolinga da poentira u reketu. Na nešto manje od tri minuta igre Mega vodi 70:61. Posle poena Kobsa, Novak na isteku napada pogađa trojku svojim karakterističnim šutem sa jedne noge za plus 10. Edžim pogađa oba slobodna bacanja za goste a potom i Danilo Nikolić iz ugla pa je rezultat 73:67 na minut i devet sekundi do kraja. Novak polaganjem i Petrušev zakucavanjem odbijaju napad Budućnosti za konačnu pobedu 78:72 i veliko slavlje igrača Mege na terenu.

Mega Soccerbet: Mišković 9, Smit 8, Petrušev 23 (13 skokova, indeks 36), Tepić 8, Kljajević, Momirov 6, Novak 5 (6 asistencija), Simonović 9, Jovičić, Cerovina 10, Kazalon, Langović.

Budućnost VOLI: Kobs 12, Ivanović 12 (10 asistencija), Edžim 22 (9 skokova), Šehović 9, D. Nikolić 6, Apić 4, Mitrović, Dela-Vale 3, Z. Nikolić 4, Rid, Žugić.

Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov