JOVANOVIĆ: „ODIGRALI SMO JAKO DOBRO OD POČETKA DO KRAJA, SVAKA UTAKMICA PROTIV FAVORITA NAS ČINI ZRELIJIM“

Mega Soccerbet je fantastičnom igrom i vođstvom tokom celog toka utakmice zabeležila pobedu protiv do sada neporažene ekipe Budućnost VOLI sa 78:72 (27:18, 19:10, 14:21, 18:23) u okviru meča 11. kola ABA lige koji je odigran u Hali sportova Ranko Žeravica bez prisustva publike.

Na konferenciji za štampu posle meča trener Mege Vladimir Jovanović je istakao da je njegova ekipa kolektivnom igrom i dobrom odbranom uspešno privela utakmicu kraju:

– Moram da izrazim svoje zadovoljstvo da smo protiv jednog od tri glavna favorita, pored Zvezde i Partizana, odigrali jako dobro od početka do kraja. Imali smo praznog hoda, ali moram reći da smo svih 40 minuta bili u vođstvu. Praktično nemam zamerke na igru u prvom poluvremenu, pravilno smo rasporedili broj pozicionih i tranzicionih napada, jako smo dobro trčali i delili loptu i imali jako visoke procente šuta, pre svega za dva poena. Međutim u drugom poluvremenu, ja sam upozoravao igrače da će Budućnost reagovati, pre svega u odbrani i ofanzivnom skoku. Omogućili smo im mnogo skokova u napadu i drugu šansu što su oni realizovali neretko iz šuta za tri poena. Uspeli su da smanje razliku, ali smo kolektivnom igrom i dobrom odbranom uspešno priveli utakmicu kraju u našu korist. Čestitam Budućnosti i mom kolegi Mijoviću na odličnim rezultatima u ovoj sezoni u oba takmičenja i želim puno sreće u nastavku. Čestitam i mojim momcima, a svaka ova utakmica protiv favorita nas čini zrelijim,
 
izjavio je trener Mege.
 
Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov