JOVANOVIĆ: „POKAZALI SMO DA POŠTUJEMO JEDNI DRUGE I DA IGRAMO KAO KOLEKTIV“

Mega Soccerbet je zabeležila i drugu pobedu u ABA ligi pošto je u utakmici drugog kola savladala Zadar sa 90:87 (27:25, 29:23, 24:16, 19:23) u meču koji je odigran bez prisustva gledalaca u Hali sportova Ranko Žeravica.

Igrači Mege su pogodili 16 trojki iz 31 pokušaja i uz 29 podeljenih asistencija potvrdili da je tim uvek na prvom mestu. Trener Mege Vladimir Jovanović je na pres konferenciji posle meča upravo i istakao da su njegovi igrači pokazali da poštuju jedni druge i da igraju kao kolektiv:

Zadovoljan sam pobedom. Ovo je veoma mlad tim koji mora da nađe način da igra dobro i kada ne ide sve po planu. Ne mogu da budem zadovoljan prvim poluvremenom, ne mislim da nismo ispoštovali plan, ali jednostavno energija nije bila na potrebnom nivou. Drugo poluvreme je bilo mnogo bolje. Odigrali smo malo angažovanije u odbrani, ali i na to je Zadar imao odgovor, jer je šutirao jako dobro za tri poena. Celu utakmicu smo bili na rezultatskoj klackalici. Ponavljam, mi smo mlada ekipa, ne smemo da dozvolimo da variramo sa zalaganjem ni minut, jer to svaka ozbiljna ekipa da protiv nas može da iskoristi. Imali smo dobar šut za tri poena, a posebno bih naglasio činjenicu da smo imali veliki broj asistencija. Iako smo radno zakazili angažovanjem u odbrani, pokazali smo da poštujemo jedni druge i da igramo kao kolektiv,

izjavio je trener Mege.

Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov