JOVANOVIĆ: „PROTIV ZADRA NAŠA ENERGIJA MORA DA BUDE NA NAJVIŠEM NIVOU“

U nedelju 11. oktobra od 19 časova Mega Soccerbet će dočekati ekipu Zadra u okviru 2. kola ABA lige, a meč će se zbog poznate situacije za pandemijom Kovid 19 igrati bez gledalaca u Hali sportova Ranko Žeravica. Izabranici trenera Vladimira Jovanovića su ubedljivom pobedom u Laktašima na sjajan način otvorili sezonu u regionalnom takmičenju i sigurno je da će želeti u istom ritmu da budu i protiv Zadra.

Trener Mege Vladimir Jovanović je pred duel protiv Zadra istakao da energija njegovih igrača mora biti na najvišem nivou:

– Zadar je ušao ozbiljno u ovu sezonu što se može videti po igračkom kadru, ali pre svega po angažovanju selektora Hrvatske reprezentacije. Obzirom na našu mladost, naša energija uvek mora biti na najviše, mogućem nivou. Sa dobrom i koncentrisanom igrom svih 40 minuta nadam se pre svega dobroj utakmici,

izjavio je trener Mege.

Mega Soccebet i Zadar su se do sada sastali 14 puta u ABA ligi uz skor 8-6 za Megu. U poslednjem susretu ove dve ekipe koji je odigran u 14. kolu prošle sezone, Zadar je slavio na domaćem terenu sa 106:100. U prvom ovosezonskom kolu, Mega je u Laktašima slavila protiv Igokee sa 62:84 dok je Zadar poražen na svom terenu od Mornara sa 66:82.

Centar Mege Filip Petrušev je sa 17 poena i 7 skokova protiv Igokee potvrdio da se nalazi u odličnoj formi a pred utakmicu protiv Zadra je izjavio da nikako ne smeju da potcene protivničku ekipu:

– Znamo da je Zadar jedna iskusna ekipa sa dobrim bekovima koje moramo da iskontrolišemo, kao i njihovu pik end rol igru. Nikako ne smemo da ih potcenimo, već da se fokusiramo na našu igru i da sa pravim pristupom kao u Laktašima izadjemo na teren i pokažemo da zaslužujemo pobedu,

izjavio je Petrušev.

Utakmica Mega Soccerbet – Zadar igra se u nedelju 11. oktobra od 19 časova u Hali sportova Ranko Žeravica bez prisustva publike, uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov