STEFAN MOMIROV NOVO POJAČANJE MEGE

Mega je napravila završni korak ka kompletiranju ekipe za predstojeću sezonu pošto je ugovor sa klubom potpisao Stefan Momirov (20) koji se već priključio treninzima Mege.

Momirov je osvajač zlatne medalje na Evropskom prvenstvu sa juniorima Srbije 2017. godine, koju je osvojio zajedno sa sadašnjim igračima Mege Petruševim i Miškovićem, dok je tu generaciju sa klupe predvodio Vladimir Jovanović.

Po potpisivanju ugovora sa Megom, Stefan Momirov je istakao da je siguran da će se vrlo brzo uklopiti u ekipu:

– Veoma mi je drago što sam postao deo Mege. Ovo je prava sredina za razvijanje mladih igrača, svima je poznato ko je sve izašao iz ovog sistema u prethodnim godinama. Dosta saigrača poznajem od ranije, a i sa trenerom Vladimirom Jovanovićem sam sarađivao u juniorskoj reprezentaciji. Siguran sam da je odlična hemija u ekipi i da ću uspeti vrlo brzo da se uklopim te da ćemo zajedno svi ostvariti ciljeve koji su zacrtani,

izjavio je Momirov.

Stefan Momirov je rođen 18.12.1999. godine, visok je 198 centimetara i pokriva pozicije od 1 do 3. Posle juniorskog staža u Crvenoj zvezdi, seniorsku karijeru je započeo 2017. godine u FMP-u, da bi sezonu 2017/18 proveo na pozajmici u Vršcu. Prošle sezone je za FMP je za 8.9 minuta u proseku beležio 2.9 poena.

Nastupao je za juniorsku i mladu reprezentaciju Srbije, a najveći uspeh je zlato sa juniorima na Evropskom prvenstvu 2017. godine u Slovačkoj, kada je u proseku beležio 7.1 poen, 3.1 skok i 2.6 asistencija.

Dobro došao Stefane!

Foto: KK Mega