ERA DEJANA MILOJEVIĆA U MEGI SE ZAVRŠAVA, NOVI TRENER JE VLADIMIR JOVANOVIĆ

Era Dejana Milojevića na klupi Mega Bemaxa se završila a na njegovo mesto će doći Vladimir Jovanović koji je potpisao dvogodišnji ugovor sa klubom.

Kao što je to bilo i najavljeno na pres konferenciji na kraju Superlige prošle godine, sezona 2019/20 je bila poslednja za Dejana Milojevića na čelu stručnog štaba Mege. Po okončanju sjajne igračke karijere, 2010. godine je postao Sportski direktor Mege. Sa osam godina provedenih za kormilom Mege, Milojević je jedan od trenera sa najdugovečnijim stažom u nekoj od evropskih ekipa. Posle velikih uspeha i uspona sa Megom, naslediće ga Vladimir Jovanović.

Na potpisivanju ugovora u hali Mega Factory je osim novog trenera Mege prisustvovao i Dejan Milojević koji je Jovanoviću simbolično predao trenersku tablu i poželeo mnogo sreće, čime je Mega pokazala da se i po ovom gestu, nesvakidašnjem za prilike u današnjoj košarci, razlikuje od mnogih klubova.

Generalni menadžer Goran Ćakić je u ime kluba izrazio zadovoljstvo što će Megu sa klupe u narednim godinama voditi Vladimir Jovanović koji iza sebe ima pozamašno trenersko iskustvo. Rođen je 4. jula 1973. godine u Čačku. 2010. godine je postao trener Partizana i u naredne dve sezone je osvojio pet trofeja i to jednu Jadransku ligu, dve titule u Srbiji i dva Kupa Radivoja Koraća. Nakon Partizana je karijeru nastavio u inostranstvu. Jovanović je uspešno vodio i U18 i U20 selekcije Srbije, osvojivši sa reprezentacijom do 18 godina dve zlatne medalje na Evropskim prvenstvima, 2009. u Francuskoj i 2017. u Slovačkoj:

– Veliko nam je zadovoljstvo što će novi trener ekipe biti Vladimir Jovanović koji je u dosadašnjoj karijeri pored klupskih uspeha, imao i odlične rezultate u radu sa mladim igračima. Ambicije su nam se poklopile, na nama je da nastavimo da obezbeđujemo odlične uslove za rad i napredak igrača. Imamo punu veru da ćemo i sa Vladimirom Jovanovićem nastaviti da stvaramo buduća velika košarkaška imena NBA i evropske košarke,

izjavio je Generalni menadžer Mega Bemaxa, koji je podsetio na nemerljiv doprinos Dejana Milojevića u razvoju kluba u proteklih 10 godine, najavivši da će klub na poseban način ispratiti Dekija, o čemu će javnost biti obaveštena u narednih nekoliko dana.

Novi trener Mega Bemaxa Vladimir Jovanović je istakao da mu je drago što su mu se ukrstili sportski putevi sa Megom:

– Moj početak bavljenja trenerskim poslom je bio vezan za rad sa mladim igračima. Kasnije sam se i kroz reprezentativne akcije afirmisao u radu sa mladima a Mega je već deceniju i više poznata po promociji jako mladih igrača koji posle igraju veoma zapažene uloge u velikim timovima i koji stižu i do NBA lige. Po onome što sam radio, za šta sam školovan, način na koji sam sagledavao košarku, ovo je praktično prilika gde smo svi na istoj talasnoj dužini.

O prvim koracima na klupi Mege, Jovanović je naglasio:

– Nesvakidašnja je situacija u svetu sa iznenadnom pauzom od dva meseca zbog pandemije Kovid-19, i to je svima nama, ne samo u klubu već i u svetu, stavilo poseban zadatak kako da dođemo do sezone. U preliminarnim razgovorima sa trenerima, došli smo do zaključka da ćemo ovaj post takmičarski period iskoristiti na unapređivanju igračkih kvaliteta igrača, kako fizičkih tako i košarkaških. Kad budem krenuo i zvanično da radim, kada budem video ekipu, verujem da ćemo zajednički lako doći do rešenja, možda mnogo lakše nego neke druge ekipe imajući u vidu koliko mlade igrače imamo. 

Na pitanje kakvu Megu možemo da očekujemo sledeće sezone, Jovanović je istakao da ona mora da bude bude intezivna u svakom segmentu igre:

– Imam iskustvo sa nekim igračima Mege koje smo zajednički prošli kroz reprezentativne akcije. Dejan Milojević je imao sjajne uspehe sa ekipom, mnogo kvalitetnih igrača je izašlo iz tog sistema. Sigurno je da ćemo forsirati sistem koji je i do sada bio i koji je pokazao uspeh. Mega, pošto je mlada ekipa, mora u svakom segmentu igre da bude intezivna, bez obzira koji je to košarkaški elemenat. To može biti skok, odbrana, brzina… Za šta god da se dohvatimo, trudiću se da budemo intezivni jer ta mladost ne može da vam garantuje uvek prava košarkaška rešenja u ovom trenutku njihovih karijera koje su na samom početku. Greške će biti sastavni deo igre, ali bez obzira na to, intezitet i želja moraju da budu stalni.

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov