JUNIORI MEGA BEMAXA U PETAK STARTUJU NA ANGT KVALIFIKACIJAMA U ŽELEZNIKU

Juniori Mega Bemaxa će od petka 21. do nedelje 23. februara učestvovati na kvalifikacionom turniru juniorske Evrolige „Adidas Next Generation Tournament Marko Ivković“ koji se održava u hali FMP u Železniku. Juniori Mege će pokušati pobedom na turniru da se izbore za 5. uzastopno učešće na Finalnom turniru koji će se održati tokom trajanja Fajnal fora Evrolige u Kelnu, od 21. do 24. maja.

Izabranici trenera Dragoljuba Avramovića će se u B grupi boriti sa ekipama Cedevita Olimpija, Aseko Arka i Pariz CFBB dok se u A grupi takmiče Crvena zvezda mts, Partizan NIS, Makabi Tel Aviv i Panatinaikos. Dve prvoplasirane ekipe iz obe grupe će se u nedelju od 20 časova boriti za plasman na Finalni turnir.

Juniori Mege prvi meč igraju u petak od 16 časova protiv poljske ekipe Aseko Arka a sve utakmice će biti prenošene putem Youtube kanala TV Arena Sport, dok će neke utakmice na turniru imati i televizijski prenos, takođe na TV Arena Sport.

Trener juniora Mega Bemaxa će na kvalifikacionom turniru moći da računa na sledeće igrače: Luka Paunović (kapiten), Miloš Kovačević, Nikola Milošević, Nikola Jović, Nikola Đurišić, Andrija Vučurović, Marko Andrić, Petar Kovačević, Marko Krtinić, Mihailo Mušikić, Oleksandr Kobzistij, Ivan Pavićević.

Pred početak turnira trener juniora Mege Dragoljub Avramović je istakao da je turnir veoma fizički zahtevan i da je važno da se taj teret raspodeli na celu ekipu:

– U dobrom raspoloženju dočekujemo kvalifikacioni turnir juniorske Evrolige i ovo će biti sjajna prilika da vidimo gde se trenutno nalazimo u odnosu na druge evropske ekipe u ovom uzrastu, pogotovo zato što smo poznati kao sredina koja pruža odlične uslove i šansu mladim i talentovanim košarkašima. Turnir je vrlo specifičan i fizički zahtevan gde se u nepuna 3 dana igraju 4 utakmice i važno je da se taj teret raspodeli na celu ekipu. Svaki naš igrač zna svoju ulogu u ekipi i svi su podređeni timu. Svesni smo da smo svrstani među favorite za osvajanje ovog turnira, ali idemo korak po korak. Prvi protivnik je poljska ekipa Aseko Arka koja igra specifičnu i brzu košarku za dosta niskih igrača. Ne postoje laki protivnici na ovakvim turnirima i veoma je bitno da u svaki meč uđemo na pravi način. Uz odgovarajući pristup mečevima, verujem da će i rezultati biti dobri,

izjavio je Avramović:

Raspored:

21.02. od 16:00: Mega Bemax – Aseko Arka
22.02. od 12:00: Mega Bemax – Cedevita Olimpija
22.02. od 20:00: CFBB Pariz – Mega Bemax
23:02: od 12:00 do 18:30: utakmice za plasman, takmičenje u šutiranju trojki i zakucavanjima
23.02. od 20:00 – finale

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov