SJAJNA SERIJA MEGE ZA PREOKRET I POBEDU PROTIV SLOBODE

Košarkaši Mega Bemaxa su se plasirali u polufinale Kupa Radivoja Koraća pošto su u četvrtfinalnom meču posle preokreta bili bolji od Slobode iz Užica sa 82:73 (24:22, 15:25, 25:16, 18:10). Mega je gubila sredinom treće četvrtine sa 11 poena razlike, ali su serijom 22:1 za 7 minuta igre preokrenuli meč i došli do pobede i plasmana u polufinale.

Najefikasniji u redovima Mege je bio Marko Simonović sa 32 poena koji je na to dodao i 13 skokova. U ekipi Slobode se istakao bivši igrač Mege Stefan Simić sa 18 poena.

Mega Bemax će u polufinalu igrati protiv Crvene zvezde mts koja je u drugom četvrtfinalu savladala BKK Radnički sa 107:67 a meč je zakazan za subotu 15. februar od 17 časova u hali Čair u Nišu.

Milojević je započeo meč sa petorkom Peri, Cerovina, Atić, Mišković, Simonović. Na početku meča Simonović i Mišković pogađaju trojke, ali sa druge strane, odbrana Mege je dozvolila nekoliko skokova u napadu igračima slobode pa je rezultat posle 4 minuta 9:10. Zaigrala je Mega bolje u odbrani, što je donelo lake poene iz reketa Simonovića i Atića da bi polaganjem Miškovića povela sa 19:12. Ipak, Sloboda uspeva u finišu četvrtine da priđe na samo 2 poena, pa je rezultat posle 10 minuta 24:22.

Smenjivale su se ekipe u vođstvu tokom većeg dela druge četvrtine, Mišković je na kratko zbog povrede ruke morao na klupu, ali se posle vratio u igru. Ipak, na 40 sekundi do kraja poluvremenua kod rezultata 39:42, zbog protesta trenera Mege kod jedne situacije pod košem sudija Glišić je sa druge strane terena dotrčao i dodelio jednu pa odmah zatim i drugu tehničku grešku Milojeviću koji je morao da napusti klupu Mege. Sloboda sa slobodnih bacanja i trojkom povećava svoj plus na 8 poena, pa je rezultat na poluvremenu 39:47.

Igrala je Mega bolje u odbrani početkom treće četvrtine, Simonović je bio nezaustavljiv pod košem, ali je Sloboda uspevala iz teških pozicija i na isteku napada nekoliko puta da poentira i stigne do plus 11. Ulaskom Marjanovića i Tanaskovića, kreće preokret Mege. Kod rezultata 53:62 na 3 i po minuta do kraja treće četvrtine kreće fantastična serija Mege. Fantastična timska odbrana Mege u potpunosti zaustavlja napad Slobode, da bi potom Tanasković na drugoj strani iz teških situacija i skokova u napadu topio minus a potom na 4 sekunde do kraja treće četvrtine doneo i prednost Megi, 64:63.

Nastavila se fantastična serija Mege i u poslednjoj četvrtini, gde je Sloboda za ukupno 7 minuta ostavljena na samo 1 dati poen uz 22 primljena. Ređale su se blokade Mege i potom efikasne kontre za 75:63 sredinom poslednje četvrtine. Do kraja meča je Sloboda uspela da priđe na 6 poena razlike u jednom trenutku, ali je Ašćerić pogodio trojku, Mega je uspešno odbila napad za konačnih 82:73.

Mega Bemax: Mišković 9 (7 skokova), Peri 9 (6 asistencija), Atić 9 (9 skokova), Marjanović 2, Ašćerić 8, Simonović 32 (13 skokova, indeks 39), Cerovina, Tanasković 8, Ščekić, Mesiček 5 (3 ukradene lopte).

Sloboda: Foster 6, Simić 18, Pažin 10, Tadić 12, Aksentijević, Božić, Nikolić 9, Krstić, Matović, Đorđević, Simović 16 (13 skokova), Ćubić 2.

Foto: KSS/Vladan Damjanović