BORBENA MEGA SLAVILA PROTIV FMP-A ZA USPEŠAN KRAJ 2019. GODINE

Košarkaši Mega Bemaxa su u izuzetno uzbudljivom meču 13. kola ABA lige pred 1.100 gledalaca u Hali sportova Ranko Žeravica savladali FMP sa 95:91 (21:15, 18:27, 27:29, 29:20). Izabranici trenera Dejana Milojevića su u utakmici punoj preokreta do pobede došli pošto su zadržali koncentraciju u penal završnici i došli do izuzetno bitnog trijumfa u borbi za opstanak.

Najefikasniji u redovima Mega Bemaxa su bili Marko Simonović sa 26 poena i 12 skokova i Kendrik Peri sa 18 poena. U ekipi FMP-a su se istakli Aleksa Radanov sa 17 poena i Stefan Pot sa 14 poena.

Posle 13 odigranih kola ABA lige, Mega Bemax ima skor 3-10 dok je FMP ostao na 8 pobeda. Narednu utakmicu Mega Bemax igra u nedelju 5. januara od 18 časova kada će gostovati ekipi Zadra.

U pauzama između četvrtina je gledaoci su se takmičili u šutiranju sa pola terena za TV, poklon kompanije Tehnomanija, ali nažalost nisu bili precizni.

Dejan Milojević je započeo meč sa petorkom Peri, Mesiček, Atić, Mišković i Simonović. Loše otvaranje meča za Megu gde gosti vezuju 8 poena. Prve poene postiže Peri preko ruke, a potom i Simonović vezuje 7 poena za potpuni priključak Mege. Atić odlično probija Rita i pogađa pod faulom za 14:14, da bi potom iz teškog ulaza pogodio i Nenadić za prvo vođstvo Mege, 16:15. Nastavila je Mega sa sjajnom odbranom a odličnu igru je Nenadić krunisao trojkom o tablu u poslednjoj sekundi za 21:15.

Nešto sporiji početak druge četvrtine za Megu što FMP koristi i nakratko dolazi u vođstvo, ali odmah potom Simonović zakucava posle asistencije Perija a potom i Mišković pogađa trojku. Posle perioda razmene koševa, FMP uspeva da iskoristi slabiji period Mege u napadu i da povede sa 35:39. Simonović i Mišković se dobro snalaze pod košem i donose izjednačenje Megi u poslednjem minutu, ali Rit pogađa trojku iz ugla za 39:42 posle prvih 20 minuta igre.

Drugo poluvreme je bolje započeo FMP koji poenima Pecarskog stiže do plus 5, 44:49. Peri i Mišković ne dozvoljavaju gostima da se odlepe da bi prednost Megi vratio Nenadić trojkom. Mesiček trojkom donosi plus 3 Megi, ali FMP uzvraća istom merom. Igra se dosta brzo na obe strane, ali FMP uspeva novim trojkama da kazni greške Mege u odbrani pa je rezultat pred poslednjih 10 minuta 66:71.

Brzo je Mega stigla do izjednačenja u poslednjoj četvrtini, a potom i do minimalnog vođstva. Odlični su pod košem FMP-a u više navrata bili Simonović i Tanasković posle 2 pogođena slobodna bacanja Simonovića, Mega je ušla sa plus 2 u poslednji minut. Igrači Mege su odbranili koš, skok je uhvatio Simonović koji je posle faula ponovo precizan sa penala za 88:84 na 29 sekundi do kraja. Posle tajm-auta FMP-a, Jeremić pogađa trojku. Simonović i Mesiček su precizni sa jedne strane i Ulubaj a 4 penala sa druge, pa je Mega na 6 sekundi do kraja imala plus 1 i posed. Ulubaj pravi nesportsku ličnu grešku nad Perijem koji pogađa oba slobodna bacanja a posle faula nad njim, Simonović pogađa drugo slobodno bacanje za veliku pobedu Mege 95:91.

Mega Bemax: Mišković 12 (7 skokova, 4 ukradene lopte), Peri 18 (5 asistencija), Atić 10, Marjanović, Ašćerić, Simonović 26 (12 skokova, 3 blokade, indeks 35), Nenadić 10, Cerovina 2, Macura 2, Tanasković 3, Stanić, Mesiček 12.

FMP: Rit 12, Lazarević, Uskoković, Pecarski 7, Jeremić 5, Pot 14, Đoković 6, Radanov 17, Radovanović 2, Tejić 9, Ulubaj 13, Đorđević 6.

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov