MILOJEVIĆ: „NE SMEMO DA DOZVOLIMO MORNARU DA SE RASPUCA“

Košarkaši Mega Bemaxa u subotu 14. decembra od 18 časova u Sportskoj hali Topolica u Baru gostuju Mornaru u okviru 11. kola ABA lige. Utakmice između Mege i Mornara su najčešće bile rezultatski neizvesne do samog kraja s tim što se Mornar trenutno nalazi u boljoj poziciji pošto je sa skorom 5-5 trenutno na 7. mestu dok je Mega sa 2 pobede na deobi 10. mesta u ABA ligi. 

Trener Mega Bemaxa Dejan Milojević je pred utakmicu u Baru istakao da njegov tim ne sme da dozvoli Mornaru da se raspuca:

– U subotu igramo protiv napadački vrlo potentne ekipe Mornara. Imaju nekoliko odličnih šutera u ekipi uz izuzetno iskusnu centarsku liniju. Jasno je da smo se kao ekipa podigli, slavili smo u Laktašima, protiv Partizana smo 3 četvrtine igrali odlično. Uz dobru energiju i agresivnu odbranu, moramo da pokažemo i veću želju za pobedom od protivnika, da se borimo za svaku loptu, skok, da im ne dopustimo puno otvorenih šuteva jer ako se raspucaju, tada su u problemu i mnogo jače ekipe od nas. Mečevi u Baru su obično bili vrlo uzbudljivi i teški, verujem da će tako biti i ovaj put. Po kvalitetu spadaju u najjače ekipe u ligi, na nama je da damo sve od sebe a za šta će to biti dovoljno na kraju, videćemo,

izjavio je Milojević.

Posle 10 odigranih kola ABA lige, Mega ima skor 2-8 dok je Mornar zabeležio po 5 pobeda i poraza. Mega je u prošlom kolu na svom terenu izgubila od Partizana NIS sa 77:98 dok je Mornar slavio u Novom Mestu protiv Krke sa 67:76. Mega i Mornar su se do sada sastajali 6 puta u ABA ligi uz skor 5-1 za Megu.

Centar Mega Bemaxa Filip Stanić je istakao da jedino sa dobrom i agresivnom odbranom njegova ekipa može da parira Mornaru u Baru:

– Igramo protiv Mornara koji ima odličnu napadačku ekipu sa sjajnim šuterima koji odlično kažnjavaju greške u odbrani. Vrlo su iskusna ekipa i znamo da jedino sa dobrom i agresivnom odbranom možemo da im pariramo na terenu. Svakako su favoriti u ovom duelu, ali na nama je da pokušamo da napravimo iznenađenje koje bi nam izuzetno značilo i za samopouzdanje ekipe i da se rezultatski još više podignemo, 

izjavio je Stanić.

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov