MILOJEVIĆ: „U TEŠKOJ SMO SITUACIJI, ALI VERUJEM U MOJE IGRAČE“

Košarkaši Mega Bemaxa u nedelju 1. decembra od 12 časova u Sportskoj hali Laktaši gostuju Igokei u okviru 9. kola ABA lige. Obe ekipe su u dosadašnjem toku regionalnog takmičenja zabeležile po jednu pobedu, pa će duel u Laktašima imati i veliki rezultatski značaj u borbi za opstanak u ABA ligi.

Trener Mega Bemaxa Dejan Milojević je pred utakmicu protiv Igokee istakao da ekipa mora da smanji padove u igri:

– U nedelju gostujemo Igokei koja je trenutno jedan od rivala u borbi za opstanak. Imaju kvalitetnu i iskusnu ekipu i sigurno je da kao i mi žele što pre da izadju iz serije poraza. Svesni smo značaja meča i potrebno je da u isti uđemo koncentrisani i sa potrebnom energijom. Padovi u igri su nas koštali puno u prethodnim mečevima, potrebno je da ih smanjimo na najmanju moguću meru. U teškoj smo situaciji, ali verujem u moje igrače i da ćemo uspeti da se podignemo i zabeležimo pobedu koja bi nam puno značila,

izjavio je Milojević.

Posle osam odigranih kola ABA lige, Mega i Igokea su zabeležili po jednu pobedu. Mega je u prošlom kolu na svom terenu izgubila od Cibone sa 72:76 dok je Igokea izgubila u Novom Mestu od Krke sa 76:75. Mega i Igokea su se do sada sastajali 12 puta u ABA ligi uz skor 8-4 za Megu.

Košarkaš Mega Bemaxa Andrija Marjanović je istakao da veruje da će ekipa dokazati da trenutni skor nije realna slika Mege:

– U ovom kolu nas očekuje jako bitno gostovanje Igokei koja je bez sumnje jako kvalitetna napadačka ekipa. Mlada smo ekipa i mislim da pre svega odbranom i dobrom energijom možemo dođi do pozitivnog rezultata i popraviti poziciju na tabeli. Mislim da trenutni skor nije realna slika naše ekipe i verujem da ćemo to dokazati,

izjavio je Marjanović

Utakmica Igokea – Mega Bemax je zakazana za 1. decembar od 12 časova u Sportskoj hali Laktaši uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov