NASTAVLJA SE MEGIN NOVEMBARSKI MATINE, U NEDELJU OD 12 PROTIV PRIMORSKE

Košarkaši Mega Bemaxa u nedelju u 12 časova u Hali sportova „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu nastavljaju sezonu u ABA ligi kada će u okviru 7. kola dočekati Koper Primorsku. Ulaz na meč biti slobodan uz besplatne ulaznice koje će moći da se preuzmu na biletarnici Hale sportova na dan utakmice od 10:30 do početka meča. Ovo će biti druga od tri utakmice u novembru koje će Mega igrati u podnevnom terminu, pošto će još 24. novembra dočekati Cibonu.

Ovim putem obaveštavamo sve potencijalne posetioce utakmice da će u nedelju biti održan maraton čija će trasa između ostalog, prolaziti kroz ulicu Pariske komune pored Hale sportova Ranko Žeravica, te će dolazak u halu biti moguć iz drugih ulica, kako to može da se vidi na mapi trase maratona.

Foto: serbiamarathon.com

Trener Mega Bemaxa Dejan Milojević pred utakmicu protiv Koper Primorske istakao da je potrebno uvesti protivnika u ritam koji odgovara igračima Mege:

– U nedelju igramo protiv Primorske koja je već u ovom delu sezone uspela da dobije Crvenu zvezdu, Partizan i Budućnost, 3 od 4 glavna favorita za titulu. U pitanju je vrlo iskusna i čvrsta ekipa protiv koje moramo da prikažemo veću želju za pobedom jer to najčešće bude odlučujuće u ovakvim mečevima. U prošlom kolu protiv Krke smo popravili igru u odnosu na neke ranije mečeve, ali to nažalost nije bilo dovoljno za pobedu u Novom Mestu. Dobro i kvalitetno radimo na treninzima, idemo na bolje i nadam se da će se to videti već u nedelju. Ukoliko uvedemo ekipu Primorske u ritam meča koji nama odgovara, verujem da možemo do pobede koja bi sigurno digla ekipu pred izazove koje slede,

izjavio je Milojević.

Posle 6 odigranih kola ABA lige, Mega je zabeležila 1 pobedu a Koper Primorska 4. Mega je u prošlom kolu izgubila na gostovanju od Krke sa 74:69 dok je Koper Primorska na svom terenu izgubila od Cedevita Olimpije 67:90. Mega i Primorska se do sada nisu sastajali u ABA ligi.

Kapiten Mega Bemaxa Edin Atić je istakao da njegova ekipa mora da se bori i gine za svaku loptu:

– U nedelju igramo jako bitnu utakmicu za nas protiv kvalitetnog protivnika Primorske. Mi u ovoj utakmici nemamo pravo na kiks, moramo da se borimo i ginemo za svaku loptu. Sigurno nam neće biti lako, ali verujem u našu ekipu, da uz zajedničku borbu i jaku želju, možemo da dođemo do pozitivnog rezultata,

izjavio je Atić.

U pauzama između četvrtina gledaoci će se takmičiti u šutu sa pola terena za TV, poklon kompanije Tehnomanija.

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov