SJAJNA POBEDA MEGA BEMAXA NAD VICEŠAMPIONOM NCAA

Košarkaši Mega Bemaxa su u drugom kontrolnom meču odigranom na Bahamima posle još jednog uzbudljivog finiša došli do velike pobede 73:76 (37:40) protiv Teksas Teka. Izabranici trenera Dejana Milojevića posle prvog meča protiv vicešampiona NCAA koji su izgubili tesno sa 94:92 imali dodatni motiv da se pokažu u još boljem svetlu. Činilo se da je Mega prelomila meč na plus 11 na 7 minuta do kraja, ali Teksas se vratio serijom 10:0 da bi ulazom Atića i jednim pogođenim slobodnim bacanjem Marjanovića Mega na kraju slavila 73:76. I ovaj meč je igran po NCAA pravilima sa poluvremenima u trajanju od 20 minuta.

Najefikasniji u redovima Mega Bemaxa su bili Uroš Trifunović sa 20 poena (trojke 6-7), Marjanović sa 14 kao i Simonović i Mišković sa po 12 poena. U ekipi Teksas Tek se istakao Terens Šenon sa 20 poena.

Mega će do ponedeljka ostati na Bahamima posle čega sledi povratak za Beograd i nove kontrolne utakmice, prva sledeća protiv Karšijake 31. avgusta.

Dejan Milojević je započeo meč sa sledećom petorkom: Ašćerić, Trifunović, Atić, Simonović i Stanić. Posle nešto sporijeg početka u napadu za obe ekipe, Trifunović sa dve trojke i Mišković sa pet vezanih poena donose prednost Megi 15:18 na sredini poluvremena. Usledio je slabiji period igrača Mege pa ekipa Teksas Teka serijom 9:0 prelazi u vođstvo. Seriju Teksasa prekidaju Cerovina sa slobodnih bacanja i Simonović pogođenim ulazom pod faulom i Mega polako vraća egal. Marjanović ulazi u seriju pogodaka sa distance gde vezuje 8 poena u kratkom periodu za prednost 35:38 a na poluvreme se otišlo sa 37:40.

Posle početnih minuta drugog poluvremena bez poena na obe strane, Trifunović i Mišković pogađaju trojke za prednost Mege 41:46. Mega uspeva da održi prednost, ali Teksas ne dozvoljava odlepljivanje. Ipak, sredinom drugog poluvremena Trifunović sa 5. trojkom i Simonović sa poenima pod reketom podižu prednost da bi potom Ašćerić i Cerovina pogodili trojke za plus 11, 59:70 na 7 minuta do kraja. Usledilo je nekoliko promašaja u napadu Mege, Teksas pravi seriju 10:0 za 69:70 koju preseca Trifunović svojom šestom trojkom. Posle greške Ašćerića, Teksas polaže za 73:73, ali istom merom odgovara Atić za vođstvo Mege 73:75. Mega je uspela da zaustavi napad Teksasa, Marjanović posle faula pogađa jedno od dva slobodna bacanja da bi potom Mega za preostalih 9 sekundi naterala protivnika na težak šut koji nije bio precizan pa je konačan rezultat 73:76 za pobedu Mege nad vicešampionom NCAA.

Trener Mega Bemaxa Dejan Milojević je istakao da su njegovi igrači zasluženo došli do pobede:

– Odigrali smo jednu sjajnu utakmicu, reagovali smo dobro na greške koje smo pravili u prvom meču. Vodili smo veći deo utakmice, odigrali pametno u završnici i zasluženo slavili. Ovo je bitna pobeda za moju mladu ekipu da dobijemo samopouzdanje i da shvatimo da smo dovoljno dobri da igramo protiv svih ekipa,

izjavio je Milojević.

Utakmicu je komentarisao poznati ESPN analitičar Fren Frašila koji je istakao „da mu je uvek drago da se vidi sa svojim prijateljima iz Mega Bemaxa“ kao i da u „ovom timu Mege vidi potencijalnih 4-5 igrača koji bi mogli da budu izabrani na NBA draftu“.

Teksas Tek: Edvards 16, Šenon 20, Nadolni 4, Remzi, Ntambve, Smit, Savrašov 5, Mekaler 8, Holifild 8, Benson 4, Moreti, Klark, Čeva 8.

Mega Bemax: Mišković 12, Trifunović 20 (trojke 6-7), Musić, Atić 4 (9 skokova), Marjanović 14, Ašćerić 5 (8 skokova, 7 asistencija), Tanasković, Simonović 12 (9 skokova), Stanić 4 (4 blokade), Macura, Brekić, Cerovina 5.

Foto: Mega Bemax