KOŠARKAŠI MEGA BEMAXA DOPUTOVALI NA BAHAME, SLEDE DUELI PROTIV VICEŠAMPIONA NCAA

Mega Bemax drugu godinu zaredom protiv najboljih NCAA ekipa!

Košarkaši Mega Bemaxa su doputovali na Bahame gde ih očekuju dva duela sa NCAA finalistom, ekipom Teksas Tek. Izabranici Dejana Milojevića će imati dva kontrolna duela sa ovogodišnjim finalistom NCAA šampionata, i to o 16. avgusta 1 sat posle ponoći po našem vremenu, kao i 18. avgusta od 19 časova.

Trener Mega Bemaxa Dejan Milojević je na put poveo sledećih 12 igrača: Luka Ašćerić, Andrija Marjanović, Nikola Mišković, Edin Atić, Luka Cerovina, Filip Stanić, Nikola Tanasković, Jurij Macura, Uroš Trifunović, Marko Simonović, Novak Musić i Marko Brekić. Prosek godina ekipe Mege na Bahamima će biti 19.9 a najstariji igrači će biti Luka Ašćerić i Edin Atić sa po 22 godine.

Generalni menadžer Mega Bemaxa Goran Ćakić je izjavio da su utakmice na Bahamima potvrda dobrog rada i izgrađene odlične reputacije kluba:

– Ovakva putovanja, kao i utakmice protiv Teksas Teka koje nas očekuju, potvrda su dobrog i sistemskog rada u klubu, kao i odlične reputacije koju smo izgradili kao najbolja sredina za mlade igrače na putu ka NBA ligi. Prošlog leta smo na poziv ovde odigrali utakmicu protiv Kentakija koji ima najviše izabranih igrača na NBA draftu, a potom smo u Španiji odmerili snage sa ekipom Mičigena. Polako, ali sigurno uspostavljamo tradiciju predsezonskog odmeravanja snaga sa najeminentnijim NCAA ekipama. Počelo je pre 4 leta duelom u Grčkoj sa Teksas A&M i s obzirom da je Mega tim odakle je izbrano čak 10 igrača na NBA draftu od 2014. godine, verujemo da će se trend nastaviti,

izjavio je Ćakić i nastavio,

– Po dolasku na Bahame, bitno je da se što pre aklimatizujemo i uđemo u ritam treninga. Pripreme smo započeli pre svih ABA ekipa, 22. jula i utakmice protiv Teksas Teka će biti dobra prilika da vidimo koliko trenutno možemo. Nedostaje nam Ognjen Čarapić koji je sa reprezentacijom Crne Gore na pripremama za Svetski kup, ali svi momci koji su tu će dati sve od sebe da nadoknade njegov izostanak.

Pre puta na Bahame, Mega je odigrala dva duela protiv kineskog Sičuan Blu Vejlsa u kojima je zabeležila ubedljive pobede, 118:65 u prvom duelu prošle srede u hali Mega Factory, kao i 99:71 u utakmici koja je u subotu odigrana u hali Vizura Sport u Zemunu.

Foto: Mega Bemax