MEGA BEMAX ULAZI U DRUGU NEDELJU PRIPREMA ZA NOVU SEZONU, JAKE PROVERE U AVGUSTU I SEPTEMBRU

Košarkaši Mega Bemaxa su ušli u drugu nedelju priprema za novu sezonu. Na početku priprema trener Dejan Milojević je mogao da računa na sledeće igrače: Luka Ašćerić, Edin Atić, Luka Cerovina, Filip Stanić, Novak Musić, Nikola Tanasković, Jurij Macura, Uroš Trifunović i junior Mihailo Mušikić. U prvoj nedelji je rađena dijagnostika igrača kroz testiranja, podizanje funkcionalnih sposobnosti kroz trčanje u šumi, kao i mišićna adaptacija kroz rad u teretani.  Ekipi su se ove nedelje posle reprezentativnih obaveza priključili Nikola Mišković, Andrija Marjanović i Marko Simonović, dok je Ognjen Čarapić sa reprezentacijom Crne Gore na pripremama za Svetski kup.

Stručni štab u predstojećoj sezoni će pored glavnog trenera Dejana Milojevića, kome će ovo biti deseta sezona u Megi, činiti pomoćni treneri Vule Avdalović, Branislav Ratkovica i Nebojša Vagić, kondicioni trener Marko Sekulić, fizioterapeut Miloš Savić i doktor Uroš Stanković.

Košarkaši Mega Bemaxa će imati izuzetno jake provere u pripremnom periodu gde ih očekuju utakmice na Bahamima protiv Teksas Tek-a, zatim kontrolni mečevi sa Darušafakom, Karšijakom, AEK-om, Budućnosti i drugim ekipama. 

Pre odlaska na Bahame 13. avgusta, Mega Bemax će odigrati dva kontrolna meča sa kineskim Sičuan Blu Vejls i to 7. i 10. avgusta.

Raspored kontrolnih utakmica:

7. avgust: Mega Bemax – Sičuan (Kina)
10. avgust: Mega Bemax – Sičuan (Kina)

Bahami (13-19. avgust):
15. avgust: Texas Tek – Mega Bemax
18. avgust: Texas Tek – Mega Bemax

31. avgust: Mega Bemax – Karšijaka (Turska)
02. septembar: Mega Bemax – Kluž (Rumunija)
06. septembar: Mega Bemax – Darušafaka (Turska)

Crna Gora (10-14. septembar):
11. septembar: Mornar – Mega Bemax
13. septembar: Budućnost VOLI – Mega Bemax
14. septembar: Lovćen – Mega Bemax

20. septembar: Mega Bemax – AEK Athens

25-29. septembar – ABA Superkup u Zagrebu:
26. septembar, četvrtfinale: Partizan NIS – Mega Bemax

Mega Bemax će  po prvi put igrati ABA ligu u Beogradu a sezonu u regionalnom takmičenju će započeti utakmicom protiv Cedevite u Hali Sportova „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu.

Foto: Mega Bemax