U MEGU STIŽE I UROŠ TRIFUNOVIĆ NA JEDNOGODIŠNJU POZAJMICU

Košarkaški klub Mega Bemax ubrzano radi na sklapanju tima za narednu sezonu pa će dres kluba zadužiti i Uroš Trifunović koji pristiže na pozajmicu iz Partizana NIS. Trifunović će sledećih godinu dana provesti u redovima Mege za koju je prethodno nastupao i u mlađim selekcijama, kada je prvo 2016. godine osvojio titulu prvaka Srbije sa kadetskim timom, da bi sa juniorima Mege bio drugi na Finalnom turniru juniorske Evrolige u Istanbulu 2017.

Uroš Trifunović je rođen 5. decembra 2000. godine, visok je 200 centimetara i igra na poziciji beka. Po odlasku iz Mege 2017. godine je igrao za tursku Karšijaku, da bi potom prošle sezone potpisao višegodišnji ugovor sa Partizanom. U nedavno završenoj sezoni je igrao i na dvojnu licencu za Mladost za koju je u Košarkaškoj ligi Srbije u proseku beležio 13.8 poena uz 3.1 skok i 3 asistencije po meču.

Prošlog leta je bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje zlatne medalje reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu za igrače do 18 godina koje je održano u Letoniji, a na kome je Trifunović beležio 10 poena i 4.4 asistencije po meču.

Dobro došao nazad Uroše!

Foto naslovna: Dragana Stjepanović
Foto 2: Mega Bemax/Ivica Veselinov