MEGA STALA NA KORAK OD PRODUŽETKA, ZVEZDA U FINALU

Košarkaši Mega Bemaxa su u drugoj utakmici polufinala plej-ofa Superlige u sjajnom meču izgubili od Crvene zvezde mts sa 91:96 (25:24, 25:25, 22:24, 19:23). Izabranici trenera Dejana Milojevića su se nekoliko puta vraćali iz minusa u hali Mega Factory, na kraju su imali i slobodna bacanja za produžetak, ali je Mokoka bio polovičan, pa je Crvena zvezda slavila i otišla u finale. Trener Mege na ovom meču nije mogao da računa na Nikolu Miškovića i Ognjena Čarapića dok je Andrija Marjanović bio u sastavu, ali nedovoljno oporavljen te nije ulazio u igru.

Najefikasniji u redovima Mega Bemaxa su bili Adam Mokoka sa 22 poena i Luka Ašćerić sa 20, dok je Edin Atić imao 18 poena, 7 skokova i 9 asistencija. U Crvenoj zvezdi je najbolji bio Kej Si Rivers sa 29 poena.

Mega je imala i specijalne goste na ovom meču, i to svoja dva bivša igrača a danas NBA zvezde, Nikolu Jokića i Bobana Marjanovića kojima je prigodne poklone uručio predsednik Izvršnog odbora Triglav Osiguranja Dragan Marković.

Pre početka utakmice je dodeljeno priznanje za MVP-a Superlige koje je otišlo u ruke centra Mege Goge Bitadzea koji je za 21 minut u proseku na terenu beležio 19.7 poena, 7.8 skokova, 2.2 blokade uz indeks korisnosti 25.7. Njemu je trofej uručio bivši igrač Mege Nikola Jokić.

Publika u hali je u poluvremenu velikim aplauzom pozdravila vicešampione Evrope, juniore Mega Bemaxa koji su na Finalnom turniru juniorske Evrolige u Vitoriji osvojili 2. mesto.

Takođe, srećni gledaoci u hali su imali priliku da se bore za TV, poklon kompanije Tehnomanija, a jedan od njih je bio precizan sa pola terena, pa je osvojio vrednu nagradu.

Dejan Milojević je započeo meč sa petorkom Ašćerić, Mokoka, Atić, Fundić i Bitadze. Posle nešto sporijeg starta, Mega poenima Fundića i Ašćerića prelazi u vođstvo, da bi trojkom Atića stigla do 19:14. Zvezda brzo hvata priključak, na kratko prelazi u vođstvo, ali se Atić postarao da Mega ima prednost posle 10 minuta igre, 25:24.

Posle trojke Koprivice i zakucavanja Ilića, Mega vodi 30:24, ali je usledio izuzetno loš period u igri gde su gosti serijom poena došli do plus 14, 34:48. Sjajan finiš igrača Mege koji su pogađali sa svih pozicija za seriju 14:0 i nerešen rezultat, da bi u poslednjoj sekundi Mokoka pogodio težak flouter za vođstvo 50:49.

Mokoka otvara drugo poluvreme sa 7 vezanih poena za 57:51. Ipak, sredina perioda pripada Zvezdi koja u nekoliko minuta pogađa 5 trojki za vođstvo 63:71. Finiš četvrtine pripada Megi koja zakucavanjem Mokoke ima samo poen zaostatka pred poslednju četvrtinu, 72:73.

U poslednjoj četvrtini je Zvezda nekoliko puta pokušavala da se odlepi, ali je Mega svaki put uzvraćala. Sjajnu rolu je imao i Ašćerić sa 3 vezane trojke za poen zaostatka, da bi u uzbudljivom finišu Mokoka na 4 sekunde do kraja imao dva slobodna bacanja za produžetak, ali je drugo promašio, potom su sudije dosudile nesportsku Megi i Zvezda je otišla u finale.

Mega Bemax: Brekić 2, Janjić, Marjanović, Zarić, Ašćerić 20, Atić 18 (7 skokova, 9 asistencija, indeks 27), Bitadze 5 (6 skokova), Koprivica 5, Mušikić, Mokoka 22, Ilić 5, Fundić 14 (7 skokova).

Crvena zvezda mts: Radanov, Čović 15, Kešelj, Davidovac 14, Nenadić, Lazić 10, Faje 5, Beron 3, Dobrić 6, Simanić, Rivers 29, Odžo 14.

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov