GREŠKE I LOŠ ŠUT ZA TRI POENA ZA PORAZ MEGE U NOVOM PAZARU

Košarkaši Mega Bemaxa su zabeležili 3. poraz u Superligi pošto su u utakmici 7. kola takmičenja izgubili na gostovanju u Novom Pazaru sa 88:71 (27:19, 25:17, 19:18, 17:17). Izabranici Dejana Milojevića su odigrali loš meč u hali „Pendik“ u kome su na kraju najviše zbog izgubljenih lopti i promašenih šuteva za 3 propustili šansu za preokret. Trener Mege na ovom meču nije mogao da računa na Gogu Bitadzea i Edina Atića.

Najefikasniji u redovima Mega Bemaxa su bili Luka Ašćerić i Ognjen Čarapić sa po 12 poena. U ekipi Novog Pazara se istakao Nemanja Krstić sa 24 poena.

Posle sedam odigranih kola, Mega Bemax je drugi sa četiri pobede i tri poraza dok Novi Pazar ima pobedu manje. U narednom kolu 23. maja Mega Bemax u hali Mega Factory dočekuje Slobodu.

Dejan Milojević je meč započeo sa petorkom Ašćerić, Mokoka, Ilić, Mišković, Koprivica. Ašćerić na početku pogađa dve trojke, priključuje se Mokoka sa zakucavanjem i Mega vodi 9:12 posle 3 minuta igra. Na seriju 5:0 Novog Pazara Mega odgovara za novo vođstvo, 14:16, ali je usledio veliki pad u igri uz nekoliko izgubljenih lopti gde Nešović i Krstić odvode domaću ekipu na prvo odmor sa prednošću 27:19.

Ništa nije polazilo za rukom u drugoj četvrtini igračima Mege, Novi Pazar je kažnjavao svaku grešku i minus je rastao. Mega uspeva malo da poveže igru posle ofanzivnih skokova Fundića, ali se prvo poluvreme završilo sa velikih 52:36 za Novi Pazar.

Pauza na poluvremenu nije donela promenu u igri Mege, domaća ekipa stiže do maksimalnih plus 22. U finišu četvrtine Fundić uspeva poenima pod košem da pokrene napad Mege, ali sa nekoliko promašenih šuteva Mega propušta priliku da se više približi, pa je rezultat pred poslednju četvrtinu 71:54.

U poslednjoj četvrtini je Mega preko Marjanovića uspela da se približi na 9 poena razlike, ali su usledile greške i promašeni šutevi za 3 poena pa je Novi Pazar na kraju slavio sa 88:71.

Novi Pazar: Brunčević 11, Eminbegović, Berbakov, Numanović 2, Slavković, Radonjić 15, Hadžifejzović 12, Simeunović, Krstić 24, Bulatović, Nešović 17, Vujović 7.

Mega Bemax: Janjić 2, Zarić 2, Marjanović 9, Ašćerić 12, Mišković 8, Čarapić 12, Koprivica 2, Mokoka 10, Ilić 4 (8 skokova), Fundić 10.

Foto: Mega Bemax