JUNIORI MEGA BEMAXA OTPUTOVALI U VITORIJU NA F8 JUNIORSKE EVROLIGE

Juniori Mega Bemaxa su otputovali u Vitoriju gde će se od 16. do 19. maja boriti na F8 turniru juniorske Evrolige sa još 7 najboljih juniorskih timova Evrope. Ovo će biti četvrto uzastopno učešće za juniore Mege na „Euroleague Basketball Adidas Next Generation Tournament“ a najbolji rezultat su zabeležili 2017. godine u Istanbulu kada su stigli do finala i osvojili 2. mesto.

Juniori Mege su u grupi A sa ekipama Bajern Minhen (Nemačka), Makabi Tedi Tel Aviv (Izrael) i Žalgiris Kaunas (Litvanija). U grupi B se nalaze ekipe Real Madrid (Španija), Valensija (Španija), Ritas (Litvanija) i Crvena zvezda mts (Srbija). U finale će se plasirati prvoplasirane ekipe iz obe grube.

Juniori Mege svoj prvi meč igraju u četvrtak 16. maja od 9 ujutru protiv Makabija.

Raspored: 
16. maj, 09:00: Makabi Tedi – Mega Bemax 
17. maj, 09:00: Mega Bemax – Bajern Minhen
18. maj, 11:00: Mega Bemax – Žalgiris
19. maj, 10:00: finale

Junioski tim Mega Bemaxa je otputovao u Španiju u sledećem sastavu: Vladan Musić, Luka Paunović, Nikola Milojević, Marko Kljajević, Stefan Agoč, Boško Bumbić, Aleksandar Langović, Marko Andrić, Aleksa Marković, Marko Brekić, Petar Kovačević i Mihailo Mušikić.

Pred put u Španiju trener juniora Mega Bemaxa Branko Milisavljević je ekipa svojim odnosom i ponašanjem zaslužila mesto na F8 u Vitoriji:

– Drago mi je pre svega zbog igrača, koji su svojim odnosom, ponašanjem i pre svega sjajnom rezultatu i trijumfu na kvalifikacionom turniru u Železniku što nije uspelo mnogim ranijim generacijama, zaslužili da se nađu među najboljih osam ekipa u Evropi, i što su održali kontinuitet dobrih rezultata prethodnih generacija Mege. Najvažnije je da na ovom prestižnom turnirnu na najbolji mogući način reprezentuju sebe i organizaciju Mege koja stoji iza njih i imaće 4,5 dana da daju sve od sebe i pokažu zašto se nalaze tu,

rekao je Milisavljević, i nastavio:

– Po sastavima ekipa koje smo mogli da vidimo, Mega je sa petoricom igrača rođenih 2002. godine koji su postali kadetski prvaci Srbije, najmlađa ekipa na turniru, što je u skladu sa idejom kluba i davanjem šanse mladim i perspektivnim igračima. Što se protivnika na turniru tiče, počevši od prve utakmice sa Makabijem, želimo da igramo kao tim i da pružimo maksimum na svakoj utakmici do kraja, 

izjavio je Milisavljević.

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov