MARKO ANDRIĆ POZVAN NA KAMP „KOŠARKA BEZ GRANICA“ U LETONIJI

Mladi košarkaš Mega Bemaxa Marko Andrić će učestvovati na ovogodišnjem izdanju kampa „Košarka bez granica Evropa“ koji će se od 9. do 12. juna održati u Rigi u Letoniji. Na kampu će učestvovati najtalentovaniji košarkaši i košarkašice uzrasta do 17 godina starosti.

Andrić je prošlog vikenda sa kadetskim timom Mega Bemaxa postao prvak Srbije a naredne nedelje ga očekuje i takmičenje na F8 turniru juniorske Evrolige u Vitoriji u Španiji. Košarkaš Mege je prethodna dva leta nastupao sa kadetsku selekciju Srbije.

Prvo izdanje kampa „Košarka bez granica“ je bilo 2001. godine, a u međuvremenu je kroz kamp prošlo preko 3.400 košarkaša i košarkašica iz 129 zemalja, među kojima su bile mnoge NBA i WNBA zvezde, kao i velika imena evropske i svetske košarke.

Andrića na kampu očekuju testiranja, treninzi, predavanja od strane poznatih trenera i igrača, kao i kontrolni mečevi.

Marko Andrić je rođen 28. januara 2002. godine u Beogradu i igra na pozicijama 1 i 2. Za kadete Mege sa kojima je uzeo titulu je u proseku beležio 14.9 poena, 3.5 skokova i 5.8 asistencija, dok je u juniorskoj Evroligi u proseku imao 12 poena i 2 asistencije.

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov