STANIĆ: „AGRESIVNA ODBRANA I ADEKVATAN PRISTUP MEČU ZA POBEDU U ZAGREBU“

Košarkaši Mega Bemaxa u nedelju 3. marta od 20 časova nastavljaju takmičenje u ABA ligi kada će u Zagrebu gostovati Ciboni u okviru 20. kola regionalnog takmičenja. Utakmica protiv Cibone u Košarkaškom centru „Dražen Petrović“ će biti prva posle pauze zbog Kupa Radivoja Koraća i FIBA prozora za kvalifikacije pa će ujedno biti i prilika da izabranici trenera Dejana Milojevića potvrde dobar rad na treninzima u prethodnom periodu. Trener Mega Bemaxa na ovom meču neće moći da računa na Ognjena Čarapića.

Trener Mega Bemaxa Dejan Milojević je istakao da ekipa uz agresivnu odbranu i adekvatan pristup meču može do pobede u Zagrebu:

– U nedelju nas očekuje teško gostovanje u Zagrebu. Cibona je kvalitetna i veoma iskusna ekipa, sigurno je da im je meč sa nama od velike važnosti u borbi za opstanak. Utakmica u Zagrebu nam dolazi kao prilika da potvrdimo dobar rad na treninzima u ovoj pauzi zbog FIBA prozora. Uz agresivnu odbranu i adekvatan pristup meču, verujem da možemo do pobede i praktično potvrde 5. mesta što bi bio jedan veoma lep rezultat za našu mladu ekipu,

izjavio je Milojević.

Posle 19 odigranih kola ABA lige Mega Bemax je 5. mestu sa skorom 10-9 dok je Cibona zabeležila 7 pobeda. Mega i Cibona su se do sada sastali 11 puta u ABA ligi uz skor 7-4 za Megu. U poslednjem susretu ove dve ekipe odigranom u 9. kolu ove sezone, Mega je slavila u Sremskoj Mitrovici sa 82:80.

Centar Mega Bemaxa Filip Stanić je istakao da veruje da će ekipa dati sve od sebe da pobedi u Zagrebu:

– Utakmicom u Zagrebu želimo da pokažemo da smo sa pravom na petom mestu na tabeli, odmah iza glavnih favorita za osvajanje takmičenja i da potvrdimo dobru igru koja nas je krasila najvećim delom sezone. Cibona je iskusna i jako nezgodna ekipa i sigurno da im je ovaj meč od velike važnosti u borbi za opstanak. Ipak, uz veliku energiju i agresivnu odbranu, verujem da ćemo dati sve od sebe da dođemo do nove pobede,

izjavio je Stanić.

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov