LANGOVIĆ POTPISAO PRVI PROFESIONALNI UGOVOR SA MEGA BEMAXOM

Krilni centar Mega Bemaxa Aleksandar Langović je potpisao prvi profesionalni ugovor sa klub. Langović je 19. februara postao punoletan pa je prvi korak bio zaključivanje višegodišnjeg ugovora sa Megom.

Aleksandar Langović je u klub došao 2015. godine i prošao je sve mlađe selekcije počevši od pionira. Visok je 205 centimetara i igra na poziciji krilnog centra. Ove sezone Langović je za juniore Mega Bemaxa u Roda Juniorskoj ligi u proseku beleži 21.3 poena i 8.3 skokova uz 56% šuta za 3 poena. Krilni centar Mege takođe igra i za OKK Beograd na dvojnu licencu, a u Košarkaškoj ligi Srbije u proseku ima 8.2 poena i 5.3 skoka.

Po potpisivanju ugovora sa Megom, Aleksandar Langović je istakao da mu je ugovor dodatni motiv za još veći rad na treninzima i utakmicama:

– Veoma sam srećan što sam potpisao svoj prvi profesionalni ugovor sa Megom. U klub sam sada već četvrtu sezonu, prošao sam sve mlađe selekcije i ugovor mi je dodatni motiv da još više radim na treninzima i utakmicama. Imam odlične uslove za dalji napredak, na meni je da dam sve od sebe da to iskoristim na pravi način i da se izborim za minute u prvom timu,

izjavio je Langović.

Za kadetsku reprezentaciju Srbije je nastupio na Evropskom prvenstvu 2017. godine sa prosekom od 10.3 poena i 6.4 skoka, kao i na Svetskom prvenstvu za igrače do 17 godina prošlog leta u Argentini kada je beležio 9 poena i 7.1 skok po meču. Takođe, prošle godine je bio učesnik kampa „Košarka bez granica“ koji je održan u Beogradu.

 

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov