AŠĆERIĆ: „DA PODIGNEMO AGRESIVNOST U ODBRANI NA NAŠ PREPOZNATLJIV NIVO“

Košarkaši Mega Bemaxa u nedelju 3. februara od 17 časova nastavljaju takmičenje u ABA ligi kada će u Sremskoj Mitrovici dočekati Zadar u okviru 18. kola regionalnog takmičenja. Utakmice protiv Zadra u nedelju, kao i protiv Krke sledećeg petka, su poslednje pred Kup Radivoja Koraća i sigurno je da će Mega pokušati da sa dve pobede i u dobrom raspoloženju dočeka Kup u Nišu. Trener Mega Bemaxa Dejan Milojević na ovom meču neće moći da računa na Adama Mokoku i Kostju Mušidija.

Karte za utakmicu su već u prodaji po ceni od 200 dinara za tribine i mogu se kupiti u kafiću Pinki u okviru hale od 8 do 21 čas kao na blagajni hale na dan utakmice u nedelju od 15 časova.

Trener Mega Bemaxa Dejan Milojević je istakao da želi da izvuče maksimum iz ove ekipe:

– U nedelju nas očekuje utakmica protiv Zadra kome je svaki meč do kraja od izuzetne važnosti za opstanak. Sigurno je da će želeti da se revanširaju za poraz u Zadru u prvom delu lige. Mi i dalje nismo kompletni, ali u kom god sastavu da izađemo na teren u nedelju, moramo energetski da budemo na najvišem nivou. Potrebno je da odigramo agresivno u odbrani i sa više koncentracije u napadu i ukoliko uspemo u tome, verujem da možemo do pobede. Idemo meč po meč i želimo da izvučemo maksimum iz naše ekipe.

izjavio je Milojević.

Posle 17 odigranih kola ABA lige Mega Bemax je 5. mestu sa skorom 9-8 dok je Zadar zabeležio 5 pobeda. Mega i Zadar su se od sada sastali 11 puta u ABA ligi uz skor 7-4 za Megu. U poslednjem susretu ove dve ekipe odigranom u 7. kolu ove sezone, Mega je slavila u Zadru sa 80:84.

Bek Mega Bemaxa Luka Ašćerić je istakao da je potrebno da ekipa podigne nivo agresivnosti u odbrani:

– Očekuje nas teška utakmica u nedelju protiv ekipe Zadra koja se bori za opstanak. Mi prvenstveno treba da podignemo agresivnost u odbrani i vratim je na naš prepoznatljiv nivo. Ukoliko ispravimo greške sa prethodnih utakmica i uspostavimo naš ritam, verujem da ćemo uspeti da slavimo. Na nama je da se borimo u svakom meču do završetka ligaškog dela ABA, a za šta će to biti dovoljno na kraju, videćemo,

izjavio je Ašćerić.

U pauzi u poluvremenu će biti organizovani kratki mečevi 3 na 3 u kojima će igrati osnovci od petog do osmog razreda iz osnovnih škola sa teritorije Sremske Mitrovice a u pauzama između četvrtina nas očekuju i šutevi sa pola terena za TV, poklon kompanije Tehnomanija. 

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov