ALEKSA I PREDRAG SA OSMESIMA ISPRATILI POBEDU MEGE PROTIV CIBONE

Košarkaši Mega Bemaxa su odlično reagovali na prošlonedeljni poraz od Krke pošto su u odličnoj atmosferi u hali PSC Pinki u Sremskoj Mitrovici savladali Cibonu sa 82:80 u okviru susreta 9. kola ABA lige. I na ovom meču je nastavljeno sa projektom „Mega Experience“ u okviru koga su gosti kluba mladi i talentovani Mitrovčani. Ovoga puta su gosti bili Aleksa Bjelkić i Predrag Đuričić.

Aleksa Bjelkić je rođen 6.4.2003 u Sremskoj Mitrovici. Učenik je prvog razreda Mitrovačke gimnazije, informaticki smer a OŠ “Sveti Sava“ je završio ove godine kao đak generacije. Tokom pohađanja Osnove škole je osvojio 3. mesto na opštinskom takmičenju iz biologije, 3. mesto na okružnom takmičenju iz geografije i 2. mesto na opštinskom takmičenju iz engleskog jezika. Omiljeni košarkaš Mege mu je Nikola Mišković.

Predrag Đuričić je rođen 15.06.2003. u Sremskoj Mitrovici i učenik je Vojne gimnazije u Beogradu, a u Sremskoj Mitrovici je pohađao OŠ “Boško Palkovljević Pinki”. Proglašen je za učenika generacije a među brojnim osvojenim medaljama su 1. mesto iz fizike i 3. mesto na okružnom takmičenju iz istorije, a takođe je osvajao i medalje na takmičenjima iz matematike, geografije i hemije. Zavrsio je muzičku školu, svira bubnjeve i trenira gimnastiku. Omiljeni igrač Mege mu je Ognjen Čarapić.

Pre početka meča su se Aleksa i Predrag pozdravili sa igračima Mege a utakmicu su pratili sa specijalnih mesta u bojama kluba uz teren. U pauzi u poluvremenu ih je publika u Sremskoj Mitrovici pozdravila a od kluba su dobili poklon pakete. Na kraju meča Aleksa i Predrag su se za uspomenu slikali sa Lukom Ašćerićem i Nikolom Miškovićem.

U poluvremenu je odigran  3×3 basket meč u kojima su se takmičili osnovci iz Sremske Mitrovice, a njemu je ekipa „Baćuške“ savladala tim „Jedva skupljeni“ sa 3:1. Mini liga će biti igrana tokom utamica Mega Bemaxa u Sremskoj Mitrovici a za pobednike su predviđene lepe nagrade.

U pauzama između četvrtina su se gledaoci takmičili u šutiranju sa pola terena za TV, poklon kompanije Tehnomanija, ali nažalost, nisu bili precizni.

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov