MARJANOVIĆ: „PROTIV ZADRA ZA POVRATAK NA POBEDNIČKI KOLOSEK“

Košarkaši Mega Bemaxa u petak 9. novembra nastavljaju takmičenje u ABA ligi kada će u okviru 7. kola takmičenja gostovati u Zadru. Izabranici trenera Dejana Milojevića će u dvorani „Krešimir Ćosić“ u petak od 20 časova imati priliku da se bore za 6. pobedu u sezoni i tako odbrane svoje mesto u samom vrhu tabele gde se trenutno nalaze na 2. mestu. Trener Mega Bemaxa na meču protiv Zadra neće moći da računa na povređenog Branislava Ratkovicu.

Milojević je pred meč sa Zadrom istakao da bi pobeda puno značila za samopouzdanje njegove mlade ekipe:

– Nemamo vremena da se osvrćemo na meč sa Partizanom pošto nas u petak očekuje teško gostovanje protiv Zadra koji je posle četiri poraza na startu vezao dve pobede na gostovanjima, protiv Partizana i Krke. Jako je bitno da u utakmicu sa Zadrom uđemo sa pravom energijom i agresivnom odbranom. Ukoliko nametnemo našu igru, verujem da možemo do pobede koja bi puno značila za samopouzdanje moje mlade ekipe.

izjavio je Milojević. 

Posle 6 odigranih kola ABA lige, Mega Bemax ima 5 pobeda i 1 poraz dok Zadar ima skor 2-4. Mega i Zadar su se do sada sastali 10 puta u ABA ligi uz skor 6-4 za Megu. U poslednjem susretu ove dve ekipe koji je odigran u okviru 21. kola ABA lige prošle sezone, Zadar je na svom terenu slavio sa 95:91.

Igrač Mega Bemaxa Andrija Marjanović je istakao da će meč protiv Zadra biti pravi test za mladu ekipu Mege:

– U ovaj meč trebamo da uđemo najjače do sad, da odreagujemo i izvučemo pouke iz prvog poraza u ligi i ponovo se vratimo na pobednicki kolosek. Od starta ćemo se truditi da nametnemo naš ritam i energiju. Zadar je odlična ekipa i mislim da će to biti pravi test za našu mladu ekipu, ali uz našu brzu igru i agresivnu odbranu, verujem da možemo da dođemo do novog trijumfa,

izjavio je Marjanović.

Utakmica 7. kola ABA lige između Zadra i Mega Bemaxa je zakazana za petak od 20 časova u dvorani „Krešimir Ćosić“ u Zadru, uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov