MILOJEVIĆ: „DA NAMETNEMO NAŠ RITAM PROTIV FMP-A“

Košarkaši Mega Bemaxa će u subotu od 19 časova odigrati prvi meč pred svojim navijačima u Sremskoj Mitrovici u novoj sezoni ABA lige, a protivnik će u okviru 2. kola takmičenja biti FMP. Izabranici trenera Dejana Milojevića će u hali PSC Pinki pokušati da dođu do druge pobede a ulaz na meč će biti slobodan. Trener Mega Bemaxa na ovom meču zbog povrede neće moći da računa na Branislava Ratkovicu.

Dejan Milojević je istakao da ekipa želi da u meču sa FMP-om potvrdi dobar start sezone:

– U subotu nas očekuje meč protiv FMP-a koji je veoma kvalitetna ekipa. Mi smo sezonu počeli veoma dobro, pobedom u Laktašima i želimo u Mitrovici da potvrdimo dobar start sezone. Potrebno je da uđemo sa velikom energijom i agresivnom odbranom u meč i da nametnemo naš ritam. Ukoliko budemo dovoljno koncentrisani i prepoznamo ključne momente na meču, verujem da možemo da dođemo do pobede koja bi nam puno značila u nastavku takmičenja,

izjavio je Milojević.

Mega Bemax i FMP su slavili u prvom kolu ABA lige, Mega na gostovanju u Laktašima a FMP je u Železniku savladao Zadar. U četiri dosadašnja meča u ABA ligi, rezultat je 2:2 a u poslednjem susretu odigranom u 20. kolu ABA lige prošle sezone, Mega je pogotkom Jaramaza u poslednjoj sekundi slavila u Sremskoj Mitrovici sa 74:72.

Krilni centar Mega Bemaxa Stefan Fundić je pozvao publiku da podrži Megu u što većem broju:

– Posle bitne pobede u gostima, želimo da kod kuće nastavimo pobednički niz. Želimo da nametnemo naš ritam od početka utakmice i da se predstavimo u što boljem svetlu pred domaćom publikom koju ovim putem pozivam da dođe na meč u subotu protiv FMP-a i da nas podrži u što većem broju,

izjavio je Fundić.

Meč u subotu će imati bogat program pre i tokom utakmice a na podršku nekim novim klincima u Megi su pozvali i bivši igrači kluba iz Sremske Mitrovice. Nekadašnji košarkaš Mege a danas igrač Denver Nagetsa Nikola Jokić je pozvao publiku da na delu vidi buduće NBA asove:

Ognjen Jaramaz se podsetio nezaboravnih trenutaka u klubu i pozvao Mitrovčane da dođu u halu PSC Pinki da navijaju za Megu:

Na utakmicama Mega Bemaxa u hali PSC Pinki će biti nastavljeno sa projektom Mega Experience u okviru koga su gosti kluba na utakmicama mladi i talentovani Mitrovčani.U pauzi u poluvremenu će biti organizovani kratki mečevi 3 na 3 u kojima će igrati osnovci od petog do osmog razreda iz osnovnih škola sa teritorije Sremske Mitrovice a pobednike na kraju mini lige očekuju brojne nagrade. Gledaoci u hali će se u pauzama između četvrtina takmičiti u šutiranju sa pola terena za televizor, poklon kompanije Roda.

Takođe, meč protiv FMP-a će imati lepu uvertiru pošto će prvo od 14 časova hali PSC Pinki igrati kadeti Srema i ABC Basketa iz Tuzle, a potom će se od 16 časova sastati juniori Mega Bemaxa sa svojim vršnjacima iz ABC Basketa.

Vidimo se u subotu u Sremskoj Mitrovici!

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov