MEGA BEMAX DO POBEDE U LAKTAŠIMA POSLE UZBUDLJIVE ZAVRŠNICE

Košarkaši Mega Bemaxa su pobedom započeli novu sezonu u ABA ligi pošto su na gostovanju u Laktašima posle uzbudljive završnice savladali Igokeu sa 79:80 (15:18, 18:22, 20:21, 26:19). Izabranici trenera Dejana Milojevića su imali plus 18 u trećoj deonici da bi domaća ekipa na kraju imala šut sa pola terena za pobedu, ali nije bila precizna. Trener Mege na ovom meču zbog povrede nije mogao da računa na Branislava Ratkovicu. 

Najefikasniji u redovima Mega Bemaxa su bili Goga Bitadze sa 24 poena (12 skokova) i Kostja Mušidi sa 16 poena dok se u domaćoj ekipi istakao Tomislav Zubčić sa 29 poena. Naredni meč Mega igra 6. oktobra u Sremskoj Mitrovici od 19 časova kada će dočekati FMP. Ulaz na meč će biti slobodan. 

Dejan Milojević je meč počeo sa sledećom petorkom: Ašćerić, Mokoka, Mušidi, Fundić, Bitadze. Dosta faulova na početku meča gde Mega posle 2 minuta igre ulazi u bonus, uz smenjivanje ekipa u minimalnom vođstvu. Mušidi je raspoložen u napadu sa 7 postignutih poena. U finišu četvrtine Čarapić sa asistencijom za Fundića i trojkom vraća prednost Megi, 13:15. Mušidi pogađa još jednu trojku a Lešić za domaću ekipu sa slobodnih bacanja, pa je rezultat posle prvih 10 minuta 15:18.

Čarapić pogađa trojku a Bitadze se 2 puta dobro snalazi pod košem pa Mega održava vođstvo. Košarkaši Mege su na kratko stali u napadu, ali to kompenzuju dobrom odbranom gde se istakao Bitadze sa dve blokade. Mušidi pogađa još jednu trojku a potom je siguran i Mokoka u kontri za prvo dvocifreno vođstvo, 23:33. Igokea uspeva da spusti razliku na 5 poena, ali posle tajm-aut, Fundić posle skoka u napadu i Bitadze trojkom vraćaju plus 10, a na poluvreme se otišlo sa 33:40 za Megu.

Posle pauze na poluvremenu, košarkaši Mege nastavljaju sa dobrom igrom na obe strane terena, Bitadze je odličan pod košem, a Mušidi sa 4. trojkom donosi plus 13, 39:52. Mega je u jednom trenutku imala i 18 poena prednosti, ali je Igokea serijom 9:0 u finišu spustila minus na 8 poena za 53:61 na kraju treće četvrtine.

Mokoka i Fundić pogađaju za plus 12 Mege na početku poslednje četvrtine, ali ponovo Igokea uzvraća serijom poena pa je razlika smo 4 poena 61:65. Bitadze pogađa iz teške pozicije pod košem, Fundić polaže za 2 plus 1 i prednost je opet dvocifrena, 61:71. U finišu Bitadze na plus 5 lupa rampu u kontri Igokee, da bi potom posle skoka u napadu poentirao. Mokoka pogađa trojku za plus 8 na na manje od dva minuta do kraja. U uzbudljivom finišu Marjanović kod 73:76 pogađa trojku, ali je dekocentracija koštala Megu novih poena. Na 3 sekunde do kraja Mušidi promašuje oba slobodna bacanja, ali Radivojević ne pogađa trojku sa pola poena pa su igrači Mege došli do zaslužene pobede.

Igokea: Džonson 4, Kel 11, Talić, Lešić 11, Adamović 5, Zubčić 29, Milošević, Radivojević 3, Ilić 2, Rikić 4, Lorbek 5, Gevin 5. 

Mega Bemax: Mušidi 16 (6 asistencija), Janjić, Mokoka 8 (8 skokova), Marjanović 6, Ašćerić 5, Mišković 2, Čarapić 6, Bitadze 24 (12 skokova), Koprivica, Fundić 11 (6 skokova), Atić, Stanić 2.

Foto: Igokea/Nenad Vuruna