JARAMAZ: „MEGA ĆE UVEK BITI MOJ KLUB“

Ognjen Jaramaz, košarkaš sa najdužim stažom u Mega Bemaxu, nastaviće karijeru u ACB ligi pošto je potpisao ugovor sa španskom ekipom San Pablo Burgos.

Na rastanku sa klubom čiji je bio neizostavan deo u najvećim uspesima prethodnih sezona, Jaramaz je istakao da je ponosan na sve što je postignuto u tom periodu:

– Veliko mi je zadovoljstvo što sam bio deo Mege ovoliki niz godina. Praktično sam sazrevao i rastao zajedno sa klubom u kom sam igrao. Imao sam privilegiju da upoznam mnogo kvalitetnih ljudi pre svega… trenera, saigrača, članova uprave kluba i ostalih koji su bili uz Megu tokom ovih godina. Svi su oni doprineli mom sazrevanju kao igrača, ali i kao čoveka i zahvalan sam im na tome. Ponosan sam na sve ono što sam sa istima postigao. Ponosan sam, takođe, jer sam među svim tim ljudima stekao veliki broj prijatelja za ceo život. I to je ono najvažnije. Sa sigurnošću mogu reci da je moja misija u klubu uspešno okončana. Hvala Megi koja će uvek biti moj klub, sada vreme je da krenem dalje…

završio je Jaramaz.

Ognjen Jaramaz je rođen 1. septembra 1995. godine, igra na poziciji beka i u Megi je bio od svoje 17. godine.

Prošlog leta je NBA draftu izabran kao 58. pik od strane Njujork Niksa. Posle nastupa za Nikse u Letnjoj ligi, dijagnostikovana mu je plućna embolija pa je posle hirurške intervencije pauzirao do januara ove godine. U međuvremenu je potpisao novi ugovor sa Megom a povratak na parket je imao 13. januara u meču protiv Budućnosti. Ove sezone u ABA ligi je u proseku beležio 10.8 poena, 3.4 skoka i 3.8 asistencija dok je u Super ligi u proseku imao 13 poena i 4.2 asistencije po meču.

Bio je pozivan na širi spisak reprezentacije Srbije 2016. i 2017. godine a u februaru je i debitovao za A tim u kvalikacijama za Svetski kup. Sa mladom reprezentacijom Srbije na Evropskim prvenstvima ima osvojenu bronzu 2014. i zlato 2015. godine.

Srećno Džeri!

Foto 1,2,4: Mega Bemax/Ivica Veselinov
Foto 3: Mega Bemax/Ivan Mihajlović