MEGA ODLIČNOM ODBRANOM DO POBEDE U PANČEVU

Košarkaši Mega Bemaxa su došli do treće pobede u Super ligi pošto su u okviru utakmice 6. kola na gostovanju u Pančevu savladali domaći Tamiš sa 62:73 (20:19, 11:20, 10:18, 21:16). Izabranici Dejana Milojevića su meč prelomili u trećoj četvrtini kada su se odlepili na plus 16, posle čega pobeda  više nije dolazila u pitanje. Trener Mege na ovom meču zbog povreda nije mogao da računa na Ognjena Jaramaza, Kostju Mušidija i Mihaila Jovičića.

Najefikasniji u redovima Mega Bemaxa su bili Ognjen Čarapić, Stefan Fundić i Andrija Marjanovič sa po 12 poena. U ekipi Tamiša se istakao Stefan Savić sa 17 poena. Posle 6 odigranih kola Super lige, Mega je na 3. mestu grupe A sa skorom 3-3 dok je Tamiš ostao na dve pobede. U narednom kolu u nedelju 6. maja od 20:30 časova Mega Bemax dočekuje Crvenu zvezdu mts u hali Mega Factory u Beogradu.

Milojević je započeo meč sa sledećom petorkom: Čarapić, Marjanović, Lazić, Fundić, Bitadze. Posle nekoliko promašaja na početku, prve poene za Megu postižu Čarapić i Bitadze. Mladi centar Mege se dobro snalazi u reketu, ali domaća ekipa uspeva da preseče svaki pokušaj Mege da se odvoji na veću prednost. Mega je u finišu četvrtine stala u napadu pa je prva četvrtina završena sa 20:19.

Druga četvrtina počinje mini serijom Mege 0:5 uz trojku Cerovine na isteku napada. Tamiš sa dve trojke drži priključak, ali Mega sa dobrom odbranom uspeva polako da diže prednost na plus 7, 28:35. Ipak, problem za Megu predstavlja povreda Bitadzea koji ranije otišao u svlačionicu i više se nije vraćao u igru. Mega poenima Miškovića iz odbojke u poslednjoj sekundi završava poluvreme sa plus 8, 31:39.

Posle pauze na poluvremenu, Mega u trećoj četvrtini najviše zahvaljujući odličnom Fundiću uspeva da se odlepi na 17 poena razlike. Igrači Mege su u tim trenucima apsolutno kontrolisali rezultat a tačku na odličnu četvrtinu postavlja Ašćerić košem u poslednjim sekundama za 41:57.

U poslednjoj četvrtini domaća ekipa nije uspela da ugrozi pobedu Mege pa su izabranici Dejana Milojevića rutinski priveli meč kraju za konačnih 62:73.

Tamiš: Đorđević 2, Sočanac, Ilkić 6, Balović, Vitković 8, Raičević, Smiljanić 12, Savić 17, Knežević 8, Hristov 5, Stanojević 2, Mitrović 2.

Mega Bemax: Mušidi, Musić, Marjanović 12, Ašćerić 8, Čarapić 12 (5 asistencija), Bitadze 10, Lazić 3, Koprivica, Samardžiski 3, Mišković 10 (13 skokova), Cerovina 3, Fundić 12 (9 skokova).

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov