JUNIORI NEDELJKOVIĆ, CEROVINA I ISLAMOVIĆ POTPISALI UGOVORE SA MEGOM

Košarkaški klub Mega Bemax nastavlja da ulaže u budućnost i mlade košarkaše pošto su prvi profesionalni ugovor sa klubom potpisala trojica juniora, Bogdan Nedeljković, Luka Cerovina i Altin Islamović. Megin trojac je prošle godine sa juniorskim timom osvojio drugo mesto na F8 turniru juniorske Evrolige koji je održan u Istanbulu a ove sezone su pored osvajanja prve juniorske ABA lige, u pripremnom periodu pred početak Superlige odigrali i nekoliko utakmica za prvi tim.

Bogdan Nedeljković je rođen 1. aprila 2000. godine u Loznici, visok je 203 centimetara i igra na pozicijama 3 i 4. U redove Mege je došao 2015. godine, da bi u sezoni 2015/16 sa kadetskim timom osvojio titulu u Srbiji. Prošle godine je sa juniorima Mega Bemaxa osvojio pomenuto drugo mesto na finalnom turniru juniorske Evrolige a ove sezone je osvojena prva ABA juniorska liga. Pre dve godine je nastupio za kadetsku reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu za igrače do 16 godina.

Luka Cerovina je rođen 8. aprila 2000. godine u Kragujevcu, visok je 200 centimetara i igra na pozicijama od 1 do 4. U redove Mege je došao 2016. godine, a u međuvremenu je nastupao za kadetsku i juniorsku selekciju kluba, gde je uz pomenute uspehe kluba, bio izabran i u najbolju petorku kvalifikacionog turnira juniorske Evrolige koji je održan u februaru ove godine u Beogradu.

Altin Islamović je rođen 14. februara 2000. godine u Novom Pazaru i igra na poziciji 2. U Megu je došao 2016. godine i bio je deo svih velikih uspeha juniorskog tima u prethodnom periodu.

Bogdana, Luku i Altina u narednom periodu očekuju veliki izazovi, i to finalni turnir juniorske Evrolige u Beogradu, kao i završni turnir Roda Juniorske lige Srbije.

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov