PIONIRI MEGA BEMAXA ODBRANILI MINI-KUP, U FINALU PONOVO SAVLADANA ZVEZDA

Pioniri Mega Bemaxa su uspeli da odbrane trofej u Mini-kupu BeoBasket 2018 koji se u organizaciji Košarkaškog saveza Srbije održao u Nišu, pošto su u finalu savladali Crvenu zvezdu mts sa 61:67 (19:23, 12:21, 12:6, 18:17). Finale je odigrano u hali „Čair“ uz direktan prenos na TV Arena sport a izabranici trenera Aleksandra Čolića su potvrdili ulogu favorita na Mini-kupu pošto su i u finalu pružili odličnu partiju pre svega u odbrani i na kraju stigli do zaslužene pobede.

Najefikasniji u redovima Mega Bemaxa je bio Nikola Đurišić sa 19 poena dok je odličnu partiju pružio i Lazar Andrić sa 9 poena, 16 skokova i 5 ukradenih lopti. U Crvenoj zvezdi mts je najbolji bio Filip Branković sa 22 poena i 9 skokova, koji je i proglašen za najkorisnijeg igrača finala sa 27 sakupljenih indeksnih poena.

Pioniri Mege su trenutno prvi i u Kvalitetnoj ligi KSB gde u 14 kola imaju svih 14 pobeda uz koš razliku plus 335.

Pioniri Mege su u prvom poluvremenu konstantno bili u vođstvu, da bi na kraju prvih 20 minuta igre došli do najvećih plus 13.

Posle nešto slabije treće četvrtine gde je viđeno malo poena, Crvena zvezda je uspela u finišu meča da spusti razliku na samo dva poena, ali su posle toga usledile dve sjajne odbrane pionira Mege posle kojih su usledili poeni iz kontre i sa linije slobodnih bacanja za plus 6. Posle toga su pioniri Mega Bemaxa rutinski priveli meč kraju za veliko slavlje na terenu i odbranjen trofej Mini-kupa.

Crvena zvezda mts: Korlat, Arsović, Stankić, Živanović, Miletić 2, Dobrić 9, Marković 2, Vukas 13, Topalović 10, Bulić, Šaranović 3, Branković 22.

Mega Bemax: Mihailović 8, Vučurović 5, Petojević 12, Andrić 9 (16 skokova, 5 ukradenih lopti, indeks 21), Stanojević, Đurišić 19 (6 skokova, indeks 21), Đapa, Vasiljević, Jović 9, Juričević, Marjanović, Milić 5.

Foto: Mega Bemax/Dragoslav Žarković