MILOJEVIĆ: „OVAKVE POBEDE SU NAM POTREBNE ZBOG SAMOPOUZDANJA EKIPE“

Košarkaši Mega Bemaxa su posle više vraćanja iz dvocifrenog rezultatskog deficita, uspeli da savladaju Petrol Olimpiju na gostovanju sa 69:76 u okviru 15. kola ABA lige. Mega je posebno bila sjajna u poslednjih 6 minuta meča kada su serijom 7:23 preokrenuli meč u svoju korist i na kraju zasluženo slavili u dvorani „Stožice“ u Ljubljani.

Najbolji u redovima Mega Bemaxa je bio kapiten Nikola Rebić sa 19 poena, 7 asistencija i 5 ukradenih lopti. Na konferenciji za štampu posle meča Rebić je istakao da je ekipi moralo da se vrati za sve poraze na jednu loptu:

– Mnogo bitna pobeda za nas koja je došla u pravom trenutku. Dosta utakmica smo izgubili na jednu loptu i vreme je bilo da nam se vrati. Treniramo jako i zasluženo smo pogodili ove šuteve na kraju i pobedili. Znali smo da Olimpija ima težak raspored gde igraju maltene na dva dana i na to smo morali da odgovorimo agresivnom odbranom svih 40 minuta, to smo i uradili i na kraju zasluženo pobedili,

izjavio je Rebić.

Trener Mega Bemaxa Dejan Milojević je istakao da je jako bitno zbog samopouzdanja ekipe da se dobijaju neizvesne završnice:

 – Jako samo zadovoljan pobedom, prvenstveno iz razloga što smo nekoliko neizvesnih završnica izgubili ove sezone. Za tako mladu ekipu je jako bitno zbog samopouzdanja da se dobijaju takve završnice. Danas smo se veći deo utakmice mučili sa šutem, nismo mogli gotovo ništa da pogodimo, ali smo igrali kvalitetnu odbranu kojom smo u svakoj četvrtini ograničili Olimpiju na ispod 20 poena i na kraju zasluženo slavili. Danas nas je odbrana držala u trenucima kada napad nije išao da ne odu na preveliku razliku i na kraju se to vratilo, Mušidi je pogodio dva bitna šuta na kraju i ja mu čestitam na tome. Idemo dalje, nadam se da je ovo početak boljih i kvalitetnijih igara Mege,

završio je Milojević.

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov