JOVIČIĆ: „DOBRO SMO SE PRIPREMILI ZA MORNAR, ŽELIMO POBEDU ZA KRAJ GODINE“

Košarkaši Mega Bemaxa u subotu 30. decembra od 17 časova igraju poslednji meč u 2017. godini kada će u okviru 14. kola ABA lige j.t.d. gostovati u Baru ekipi Mornara. Trener Mega Bemaxa Dejan Milojević zbog povreda neće moći da računa na Nikolu Miškovića, Ognjena Čarapića, Petra Aranitovića i Predraga Samardžiskog.

Posle 13 odigranih kola ABA lige, Mega Bemax ima skor 4-9 dok je Mornar zabeležio 2 pobede više.

Plejmejker Mega Bemaxa Mihailo Jovičić imao je kratku, ali dobru rolu na terenu u prošlom kolu protiv Crvene zvezde, a pred utakmicu sa Mornarom je istakao da se ekipa dobro pripremila za predstojeći meč:

– Očekuje nas izuzetno važna utakmica u Baru. Mornar je veoma kvalitetna ekipa sa odličnim igračima na spoljnim pozicijama i Lukovićem na centru koji ove sezone igra veoma dobro. Dobro smo se pripremili za ovaj meč i verujem da ukoliko i pre svega ispoštujemo naše principe odbrane, pre svega veliku energiju i agresivnost, možemo se nadati pozitivnom ishodu – pobedi za kraj godine,

izjavio je Jovičić

Mega Bemax i Mornar su se do sada sastali tri puta u ABA ligi i u sva ti susreta je slavila Mega. U poslednjem susretu u okviru 3. kola ABA lige ove sezone Mega je ubedljivo slavila u Sremskoj Mitrovici sa 91:70.


Trener Mega Bemaxa Dejan Milojević je istakao da bi pobeda u Baru bila pravi način da ekipa zaključi 2017. godinu:

– U subotu nas očekuje važan meč protiv Mornara koji je kvalitetan tim sa nekoliko veoma iskusnih igrača. Nalaze se u dobroj formi gde su u ABA slavili na gostovanju Partizanu i MZT-u i odigrali odličan meč sa Zvezdom. Mi se nalazimo u usponu forme, dobro treniramo i igramo bolje. Imali smo neke tesne poraze bez kojih bi naša pozicija na tabeli bila značajno bolja. Ipak, verujem da će ova ekipa nastaviti da raste i da će pobede doći. Nadam se da će prva u nizu biti upravo ova u Baru da na pravi način zaključimo 2017. godinu,

izjavio je Milojević.

Utakmica 14. kola ABA lige između Mornara i Mega Bemaxa je zakazana za subotu 30. decembar od 17 časova u SC Topolica u Baru, uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Foto: Mega Bemax/Nikola Novaković