BITADZE: „PROTIV MZT-A KONCENTRISANO SVIH 40 MINUTA“

Košarkaši Mega Bemaxa u nedelju od 19 časova nastavljaju takmičenje u ABA ligi gostovanjem ekipi MZT Skopje Aerodrom. Utakmica 7. kola regionalnog takmičenja koja se igra u Skoplju će biti prilika za izabranike Dejana Milojevića da prekinu seriju od tri poraza (Olimpija, Budućnost, Cedevita) i time da poprave plasman na tabeli. Trener Mega Bemaxa na ovom meču zbog povreda neće moći da računa na Nikolu Miškovića i Ognjena Čarapića.

Mladi centar Mega Bemaxa Goga Bitadze je vrlo dobro započeo sezonu u ABA ligi gde je uz 13.2 poena na meču, prvi bloker lige sa 3.3 blokade po meču i treći skakač sa 8 uhvaćenih lopti u proseku. Bitadze je pred meč sa MZT-om istakao da ekipa mora da odigra koncentrisano svih 40 minuta u Skoplju:

– Prošle nedelje smo imali priliku da zabeležimo veliku pobedu protiv Cedevite, ali smo pali u poslednjoj četvrtini i na kraju ostali bez pobede. Samim tim, meč protiv MZT-a u Skoplju dodatno dobija na značaju, i rezultatski i za samopouzdanje ekipe. Moramo da budemo koncentrisani tokom svih 40 minuta i ukoliko uspemo da nametnemo naš ritam, verujem da ćemo uspeti da dođemo do trijumfa koji bi nam puno značio,

izjavio je Bitadze.

Mega Bemax i MZT Skopje Aerodrom su se do sada sastali 8 puta u ABA ligi uz skor 5-3 u korist Mege. Posle 6 odigranih kola ove sezone, obe ekipe imaju imaju po 2 pobede i 4 poraza.

Trener Mega Bemaxa Dejan Milojević je izjavio da su mečevi sa MZT-om u Skoplju uvek uzbudljivi:

– U nedelju gostujemo MZT-u u Skoplju u meču koji moramo da dobijemo. Imamo tri vezana poraza od kojih su dva protiv Budućnosti i Cedevite, ekipa iz vrha tabele. Sa druge strane, MZT je iskusna i kvalitetna ekipa i mečevi sa njima u Skoplju su uvek uzbudljivi. Nismo igrali kako znamo u prethodnom periodu, ali uz agresivnu i požrtvovanu igru u odbrani, verujem da možemo da dođemo do pobede koja bi nam puno značila za samopouzdanje,

istakao je Milojević.

Utakmica 7. kola ABA lige između ekipa MZT Skopje Aerodrom i Mega Bemax je zakazana  za nedelju 5. novembar od 19 časova u Sportskom centru Jane Sandanski u Skoplju, uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov