MLADI HUMANITARCI STEFAN I MATIJA NASTAVILI PROJEKAT „MEGA EXPERIENCE“

Košarkaši Mega Bemaxa nažalost nisu uspeli da zaokruže sjajan start ABA lige pošto je u okviru 4. kola u Sremskoj Mitrovici slavila Petrol Olimpija sa 77:86. Ipak, to nije bio razlog da se ne nastavi sa Mega Experience projektom u okviru koga su gosti kluba mladi i talentovani Mitrovčani.

Ovog puta, Mega je ugostila mlade humanitarce Stefana Janoševića i Matiju Mitrovića.

Stefan Janošević je rođen je 15.07.1998. u Sremskoj Mitrovici. Završio je Srednju medicinsku školu “Draginja Nikšić” sa odličnim uspehom i upisao Medicinski fakultet u Novom Sadu. Sa ekipom medicinske škole osvojio je 3. mesto na Republičkom takmičenju u pružanju prve pomoći u kategoriji srednjih škola, kao i 3. mesto sa ekipom prve pomoći Crvenog krsta, na Državnom takmičenju Rudnik 2017. Volonter je Crvenog krsta od svoje 12. godine.

Matija Mitrović je rođen 21.12.2000. u Sremskoj Mitrovici, odličan je učenik III razreda Srednje medicinske škole “Draginja Nikšić“. Volonter je Crvenog krsta 3 godine i član je pobedničke ekipe na Državnom takmičenju u pružanju prve pomoći Rudnik 2017. Želja mu je da jednog dana postane lekar i da učestvuje u nekoj od mirovnih misija Ujedinjenih nacija.

Na početku meča prilikom predstavljanja ekipa Stefan i Matija su se pozdravili sa igračima Mege da bi potom utakmicu gledali sa počasnih mesta pored terena. U pauzi između prve i druge četvrtine su predstavljeni publici u Sremskoj Mitrovici kada su nagrađeni aplauzom a od Mege su dobili poklon pakete. Na kraju meča, Stefan i Matija su se za uspomenu slikali sa igračima Mege Gogom Bitadzeom i Dilanom Enisom.

U pauzama u toku utakmice gledaoci u hali PSC Pinki su se osvežili uz proizvode kompanije Roda, a u poluvremenu je održano porodično takmičenje u šutiranju na koš za Roda poklon pakete.

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov