BORBENA MEGA U TESNOM FINIŠU IZGUBILA OD BREMERHAFENA

Košarkaški klub Mega Bemax nije uspeo da zabeleži i drugu pobedu na pripremama za predstojeću sezonu pošto je u hali PSC Pinki u Sremskoj Mitrovici nemački Bremerhafen pobedio sa 84:86 (20:24, 21:25, 23:23, 20:14). Košarkaši Mega Bemaxa su u prvom poluvremnu gubili i sa 13 poena razlike, ali su uspeli u nekoliko navrata da se potpuno vrate u meč. Iako su gubili sa osam poena na dva i po minuta do kraja, košarkaši Mege su na kraju imali napad za produžetke, ali Enis iz teškog ulaza nije pogodio a potom je borbeni Lazić iz odbojke pokušao da donese dodatnih pet minuta, nažalost bez uspeha..

Najbolji u redovima Mega Bemaxa su bili Enis sa 24 poena i Rebić sa 23 dok se u nemačkoj ekipi istakao Hals sa 16 poena. 

Enis dobro otvara meč sa nekoliko vezanih poena, Rebić dva puta odlično pronalazi Fundića, ali gosti ipak uspevaju da dođu do prednosti sa nekoliko pogodaka sa distance. Rebić sa linije slobodnih bacanja ne dozvoljava odlepljivanje pa je rezultat posle prve četvrtine 20:24. Igrači Bremerhafena nastavljaju sa dobrim šutem i u drugoj četvrtini pa prednost raste na 9 poena. Mega u nekoliko navrata smanjuje minus na 5-6 poena, ali u finišu gosti prave seriju 0:7 za osetnih plus 13. Mega sa dve dobre odbrane i trojkom Marjanovića u poslednjoj sekundi uspeva da spusti minus ispod 10 poena za 41:49 na poluvremenu.

Odlična odbrana Mege na početku drugog poluvremena gde je nemačka ekipa za četiri minuta uspela da pogodi samo jednu trojku na isteku napada. Rebić i Enis smanjuju minus a sredinom četvrtine donose i minimalno vođstvo. Ipak, gosti pogađaju dve trojke i sa linije slobodnih bacanja dolaze do plus osam pred poslednjih 10 minuta, 64:72.

Mega se nije predavala u poslednjoj četvrtini iako su gosti trojkama čuvali prednost. Na dva i po minuta do kraja, kod plus 8 za goste, Rebić pokreće seriju poena Mege, prvo trojkom, a potom i ulazima. Na pola minuta do kraja i minus dva, Mega uspešno brani napad, ali nažalost iz dva pokušaja ne uspeva da izbori produžetak za konačnih 84:86.

Sledeći kontrolni meč je zakazan za 5. septembar od 18:30 u hali Mega Factory u Beogradu, a protivnik je Vojvodina.

Mega Bemax: Rebić 23 (6 asistencija, indeks 28), Enis 24 (5 skokova, 5 asistencija), Jovičić, Kapetanović 3, Nedeljković, Marjanović 3, Lazić 10 (4 ukradene lopte, 6 skokova), Koprivica 9, Fundić 11, Samardžiski 1 (5 skokova).

Bremerhafen: Džonson 15, Kesens 1, Brajtloh 3, Berhanemeskel 14, Hals 16, Eliot 5, Vent 13, Hunt 3, Brembli, Baptis 9, Grosel 7.

Foto: Mega Bemax