MEGA BEMAX SA DVA IGRAČA NA EUROBASKETU

Košarkaški klub Mega Bemax imaće dva igrača na predstojećem Eurobasketu pošto su u finalnih 12 igrača svojih reprezentacija izabrani Vlatko Čančar i Goga Bitadze.

Vlatko Čančar je prošao kompletne pripreme sa reprezentacijom Slovenije za koju će nastupiti u grupi A, gde će još igrati i reprezentacije Francuske, Grčke, Poljske, Finske i Islanda. Vlatko Čančar je rođen 10. aprila 1997. godine, igra na pozicijama tri i četiri i prošlog leta je došao u Megu iz Olimpije. U ABA ligi je u proseku beležio 8.2 poena a Košarkaškoj Ligi šampiona je imao 7.5 poena i 4.1 skok dok je veliki deo Super lige propustio zbog povrede. Nastupao je u mlađim reprezentativnim selekcijama Slovenije a prošle godine je debitovao i za A tim u kvalifikacijama za Eurobasket 2017. Na NBA draftu koji je održan u junu u Bruklinu, izabran je kao 49. pik od strane Denver Nagetsa.

Goga Bitadze je sa nedavno napunjenih 18 godina već uspeo da se izbori da bude u sastavu reprezentacije Gruzije za Eurobasket, gde će njegova reprezentacija biti u grupi B sa Litvanijom, Italijom, Nemačkom, Izraelom i Ukrajinom. Bitadze je rođen 20. jula 1999. godine u mestu Sagarejo u Gruziji, visok je 211 centimetara i igra na poziciji centra. U Megu je došao 2015. godine i u međuvremenu izrastao u jednog od najtalentovanijih igrača na svojoj poziciji u Evropi.U sezoni 2015/16 je osvojio šampionsku titulu u Srbiji sa kadetskim timom Mege a naredne sezone je bio drugi u Srbiji sa juniorima uz drugo mesto na Finalnom turniru juniorske Evrolige koji je održan u Istanbulu. Bitadze je cele godine pružao briljantne partije. U Roda Juniorskoj ligi Srbije je u proseku imao 16.4 poena, 8.3 skoka i 2.9 skokova. U juniorskoj Evroligi je u proseku beležio 17.1 poen, 11 skoka, 3.3 blokade uz indeks korisnosti 25.6 a pored toga, izabran je u najbolju petorku Finalnog turnira u Istanbulu. Bitadze je igrao za mlađe nacionalne selekcije Gruzije ovog leta je debitovao i za seniorski tim.

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov