ZLATNI JUNIOR MARJANOVIĆ NOVO POJAČANJE MEGA BEMAXA

Košarkaški klub Mega Bemax je nastavio sa jačanjem ekipe sa mladim i talentovanim igračima pošto je ugovor sa klubom potpisao Andrija Marjanović, sada već bivši junior Barselone i član zlatne generacije juniora Srbije koji su ovog leta postali prvaci Evrope. 

Marjanović je po potpisivanju višegodišnjeg ugovora sa Megom istakao da je srećan što se vraća u Srbiju da radi u okruženju koje je odlično za razvoj mladih igrača:

– Smatram da je Mega svakako među najboljim klubovima u Evropi za razvoj mladih igrača, kao što su to i pokazali prethodnih godina. Verujem da ću ovde dobiti pravu šansu za svoj dalji razvoj i napredak a na meni je da dam sve od sebe da tu šansu i opravdam. Srećan sam što se vraćam u svoju zemlju da ponovo radim sa našim ljudima,

izjavio je Marjanović, koji se već priključio treninzima Mege.

Andrija Marjanović je rođen 14. januara 1999. godine u Nišu, visok je 203 centimetara i igra na pozicijama dva i tri. Igrao je tri godine za mlađe kategorije katalonskog kluba. Takođe, zabeležio je nastupe i za kadetsku reprezentaciju Srbije na Evropskim prvenstvima za igrače do 16 godina, i to 2014. godine u Letoniji i 2015. godine u Litvaniji, kada je bio najbolji strelac Srbije sa 14.1 poenom u proseku.  

Na Evropskom prvenstvu za igrače do 18 godina koje je održano u Slovačkoj, sa Srbijom je osvojio zlato uz 6 poena i 3 skoka u proseku.

Foto 1: FIBA Europe
Foto 2: Mega Bemax