KABA NASTAVLJA KARIJERU U ASVELU

Sada već bivši centar Mega Bemaxa Alfa Kaba će nastaviti karijeru u francuskom Asvelu. Kaba je na ovogodišnjem NBA draftu izabran sa 60. pozicije od strane Atlante za koju je i nastupao u Letnjoj ligi u Las Vegasu.

Alfa Kaba je rođen 29. januara 1996. godine, igra na poziciji centra i u redove Mege je došao u leto 2015. godine iz francuskog Orteza. U sezoni 2015/16 je učestvovao u osvajanju Kupa Radivoja Koraća i plasmanu u finale plejofa ABA lige.

Ove sezone je u ABA ligi u proseku beležio 10.9 poena po meču, u Košarkaškoj Ligi šampiona 10.7 a u Super ligi je imao 9 poena po meču. Kaba se ove sezone posebno istakao kao odličan skakač pošto je u ABA ligi je proglašen za prvog skakača sa 7.6 skokova po meču, a takođe je u toj kategoriji bio na prvom mestu i u Super ligi Srbije sa 8.2 skoka po meču. U Košarkaškoj Ligi šampiona je bio drugi skakač regularne faze sa 9.8 skokova po meču.

Kaba se nalazi i na spisku 37 igrača na koje Francuska košarkaška federacija (FFBB) računa u narednom olimpijskom ciklusu do 2020. godine.

Srećno Alfa!

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov