MEGA BEZ SNAGE U DRUGOM POLUVREMENU, ZVEZDA POVELA U SERIJI

Košarkaši Mega Leksa nisu uspeli da naprave iznenađenje u prvom meču polufinala plej-ofa Mozzart Super lige pošto je Crvena zvezda mts slavila sa 85:70 (21:21, 25:12, 16:17, 23:20). Mega je dobro počela meč u hali „Aleksandar Nikolić“ i imala aktivan rezultat do sredine druge četvrtine, ali je posle toga domaća ekipa stigla do dvocifrene prednosti koju je sačuvala do kraja meča. Trener Mega Leksa na ovom meču nije mogao da računa na povređenog Vlatka Čančara a u prvoj četvrtini se povredio i Sava Lešić koji posle nije ulazio u igru. U sastavu Mege nije bio ni Alfa Kaba koji je, u skladu sa ranijim dogovorom sa klubom, otputovao u SAD na pripreme za NBA draft.

Najefikasniji u redovima Mega Leksa su bili Jovan Novak i Predrag Samardžiski sa po 15 poena dok se u domaćoj ekipi istakao Ognjen Kuzmić sa 20 poena. Ovim trijumfom Crvena zvezda je povela u polufinalnoj seriji koja se igra na dve pobede. Naredni meč je zakazan za četvrtak od 21 čas u hali PSC Pinki u Sremskoj Mitrovici.

Dejan Milojević je započeo meč sa sledećom petorkom: Novak, Jaramaz, Mušidi, Spasojević i Samardžiski. Na početku meča je viđena efikasna igra sa obe strane gde je Mega sa tri trojke i poenima Samardžiskog stigla do vođstva 11:15 na sredini prvog perioda igre. Posle tajm-auta domaće ekipe, Jaramaz krade loptu za plus 6. Do kraja četvrtine je opao intezitet igre Mege a usledila je povreda Lešića zbog koje je morao da izađe iz igre i više se nije vraćao. Zvezda uspeva da izjednači za 21:21 na kraju prve četvrtine.

U drugoj četvrtini Zvezda drži prednost par koševa ali Samardžiski i Rebić ne dozvoljavaju odlepljivanje. Ipak krajem četvrtine Zvezda stiže do plus 10, 41:31. Spasojević uspeva da smanji na jednocifrenu prednost ali domaća ekipa sa linije slobodnih bacanja stiže do 46:33 na poluvremenu.

Posle pauze na poluvremenu, u trećoj četvrtini se razlika dugo kretala oko 10 poena a solidnu rolu u napadu je imao Spasojević. Mega u više navrata spušta minus na 8 poena, ali Zvezda uspeva da vrati dvocifrenu prednost pred poslednjih 10 minuta, 62:50.

U poslednjoj četvrtini Mega više nije imala snage za preokret što je domaća ekipa iskoristila da poveća prednost. U finišu šansu dobijaju Čarapić i Kapetanović a konačan rezultat postavlja Mušidi trojkom, 85:70

Mega Leks: Mušidi 7,  Rebić 4, Lešić, Čarapić 2, Jaramaz 12, Spasojević 12, Musić, Simeunović, Tejić 3, Novak 15 (4 asistencije), Kapetanović, Samardžiski 15 (8 skokova).

Crvena zvezda mts: Volters 8, Tompson, Dangubić 6, Mitrović 6, Lazić 3, Dobrić 3, Simonović 2, Dženkins 6, Gudurić 6, Jović 7, Kuzmić 20, Bjelica 18.

Foto: Mega Leks/Ivica Veselinov