TRADICIONALNO DRUŽENJE NA BANJICI, VETERANI PONOVO BOLJI OD PIONIRA MEGE

U petak 2. juna na otvorenom košarkaškom terenu na Avalskom drumu, odigrana je revijalna utakmica između veterana KK Banjica i pionira KK Banjica Mega, koja je završena pobedom veterana 99:60 (23:18, 30:10, 22:10, 24:22). Egzibiciona utakmica je, posle prošlogodišnje premijere, organizovana po drugi put u čast pionira KK Banjica Mega. Pioniri Mege su imali fantastičnu sezonu iza sebe gde po prvi put u istoriji postali prvaci Srbije sa skorom 27-1, a pored toga su osvojili i Mini kup BeoBasket 2017 koji je u organizaciji KSS-a održan u februaru u Nišu tokom Kupa Radivoja Koraća.

Ulaz na događaj je bio slobodan a tokom meča i u pauzama je organizovan zabavni program tokom kojeg su okupljenim gledaocima podeljeni brojni pokloni i nagrade.

Veterani, predvođeni kapitenom i poznatim košarkaškim menadžerom Miodragom Miškom Ražnatovićem i poznatim srpskim internacionalcem Markom Kešeljom, odigrali su „iskusno“ kako se od njih i očekivalo i na kraju došli do ubedljivog trijumfa mada je rezultat bio u drugom planu. U skladu sa time, sudije su „prećutale“ postepeno povećanje broja pionira Mege na terenu, gde je trener Stefan Bulatović u finišu poslao i sve igrače na teren, ne bi li poremetio napad veterana.


Veterani su i prošle godine slavili u meču pa je sada ukupan rezultat sada već tradicionalnog meča 2:0 u korist veterana KK Banjica.

Za MVP utakmice izabran je Zoran Stanić iz ekipe veterana KK Banjica koji je kao nagradu dobio Samsung TV.

U poluvremenu utakmice organizovano je i takmičenje u šutiranju trojki. Ređali su igrači iz pionirske i veteranske ekipe u pokušajima van linije 6,75, a učestvovala su i dva takmičara iz publike. Pobedu u finalu posle produžetka je kandidat „iz kraja“ Marko Gavrilović, koji je trijumfovao i prošle godine. Kao nagradu je dobio Sony Playstation 4. 

Veterani KK Banjica: Hadžić 5, Pećanac 5, Kešelj 27, Zdravković 4, Cvetković 9, Božanić 8, Drobnjak 16, Juričević 2, Stanić 12, Ražnatović 11.

Pioniri KK Banjica Mega: Petojević, Pećanac 2, Mušikić 10, M. Andrić 10, Đorđević, Gušić 2, Kovačević 9, Paunović 6, L. Andrić, Agoč 8, Krtinić 4, Erić 6, Barać 3, Tepavac.

Foto: Mega Leks/Ivica Veselinov