JUNIORI MEGE SAVLADALI ŽALGIRIS, JOŠ JEDAN KORAK DO FINALA

Juniori Mega Bemaxa su došli i do druge pobede F8 juniorske Evrolige u Istanbulu pošto su posle izuzetno neizvesne završnice savladali litvanski Žalgiris sa 71:72 (14:18, 9:14, 24:12, 24:28). Izabranici trenera Vlade Vukoičića odigrali sjajno u odbrani u prvom poluvremenu, ali u nekoliko navrata nisu uspeli da se odlepe na sigurno vođstvo. Žalgiris je krajem treće i početkom četvrte četvrtine prešao u vođstvo, ali su igrači Mege ponovo pokazali karakter i slavili u uzbudljivoj penal završnici.

Najbolji u redovima Mega Bemaxa su bili Goga Bitadze za 26 poena i Mihailo Jovičić sa 16 dok se u ekipi Žalgirisa istakao Jokubaitis sa 21. poenom.

Juniori Mega Bemaxa su igrali odlično u odbrani tokom najvećeg dela prvog poluvremena, ali su ih izgubljene lopte i promašeni ziceri koštali toga da se odlepe na veći plus.

U drugom poluvremenu su igrači Žalgirisa krenuli da pogađaju trojke dok je odbrana Mege znatno pala. Na 3 i po minuta do kraja na plus 4 za Žalgiris, Nedeljković pogađa jako bitnu trojku, a potom Bitadze i Matić donose Megi vođstvo. Žalgiris se nije predavao pa su trojkom na manje od sekund do kraja uspeli da smanje na minus 1, ali više od toga nisu mogli i Mega je došla do veoma važne pobede, 71:72.

Juniori Mega Bemaxa će se u trećem kolu u petak od 14 časova za finale boriti sa turskim Fenerbahčeom. Ukoliko izbore povoljan rezultat, u nedelju od 9 ujutru ih očekuje meč za evropsku titulu.

Mega Bemax: Mišković 4, Drobnjak 4, Islamović, Jovičić 16, Knežević, Matić 9, Trifunović, Raičković, Cerovina, Nedeljković 9 (10 skokova), Matović 4, Bitadze 26 (7 skokova, 3 blokade, indeks 31).

Žalgiris: Vasiliauskas 13, M. Kancleris, Uleckas, N. Kancleris 6, Valinskas, Juozaitis, Jukobaitis 21, Markovetski, Kozis 16, Venskus 8, Arlauskas 7, Bergaudas.

Foto: ANGT Final Four Istanbul 2017