JUNIORI MEGA BEMAXA NA F8 U ISTANBULU

Juniori Mega Bemaxa će u sredu otputovati u Istanbul gde će učestvovati na finalnom turniru juniorske Evrolige koji će se održati od 18. do 21. maja. Mega Bemax će tako po drugi put uzastopno učestvovati na „Euroleague Basketball Adidas Next Generation Tournament“ posle prošlogodišnjeg nastupa na završnom turniru u Berlinu.

Pored Mega Bemaxa, na turniru koji će se održati za vreme trajanja fajnal-fora Evrolige u Istanbulu, učestvovaće još sedam ekipa a juniori Mege će biti u grupi B sa Real Madridom, Fenerbahčeom i Žalgirisom. 

Raspored utakmica:

18. maj, 12:00:  Mega Bemax – Real Madrid
19. maj, 12:00:  Žalgiris Kaunas – Mega Bemax
20. maj, 14:00:  Fenerbahče Istanbul – Mega Bemax
21. maj, 09:00:  Finale

Trener Mega Bemaxa Vlada Vukoičić je pred put istakao da je učešće Mege na finalnom turniru juniorske Evrolige velika čast za ekipu:

– Učešće na juniorskom F8 turniru Evrolige je velika čast i zadovoljstvo za našu ekipu. Ujedno je i potvrda ispravnosti i uspešnosti naše politike razvoja i rada sa mladim igračima, počevši od najmlađih uzrasta. Ne spadamo u grupu favorita, ali ćemo dati sve od sebe i pokušati da odigramo najbolje moguće. Za kakav rezultat će to biti dovoljno, videćemo vrlo brzo,

izjavio je Vlada Vukoičić.

Mega Bemax će u Istanbulu nastupiti u sledećem sastavu: Nikola Mišković (kapiten), Igor Drobnjak, Altin Islamović, Mihailo Jovičić, Nikola Knežević, Aleksa Matić, Uroš Trifunović, Petar Raičković, Luka Cerovina, Bogdan Nedeljković, Danilo Matović i Goga Bitadze.

Foto: Mega Leks/Ivica Veselinov