SREMSKA MITROVICA POZDRAVILA PIONIRE MEGE, ŠAMPIONE SRBIJE

Publika u hali PSC Pinki u Sremskoj Mitrovici je uživala u važnoj pobedi Mega Leksa protiv FMP-a sa 83:65, ali je imala i priliku da pozdravi nove šampione Srbije u pionirskoj konkurenciji, KK Banjica Mega.

U pauzi između prve i druge četvrtine, uz ovacije publike u hali, na teren su izašli pioniri KK Banjica Mega, na čelu sa trenerom Stefanom Bulatovićem. Pioniri Mege su u nedelju postali šampioni Srbije pošto su u finalu savladali KK Sport’s World sa 88:61. Banjica Mega je na taj način uz ukupno 27 pobeda i samo 1 poraz u prvenstvu, potvrdila dominaciju u pionirskoj konkurenciji pošto je prethodno osvojila i Mini kup Beobasket, koji je u organizaciji KSS održan tokom Kupa Radivoja Koraća u Nišu.

I na meču sa FMP-om je nastavljeno sa projektom „Mega Experience“ u okviru koga su gosti kluba mladi i talentovani Mitrovčani. Mega je ovog puta ugostila pionire KK Srem Jovana Savića i Stefana Galića.

Jovan ima 14 godina i košarku trenira od svoje 7. godine. Najbolji je strelac svoje ekipe sa 27 poena u proseku a i član je reprezentacije regiona Vojvodine. Pored košarke, trenira i atletiku, gde je prvak opštine i okruga u skoku u vis. Jovan je završio i muzičku školu i svira violinu.

Stefan ima 14 godina i trenira košarku od svoje 7. godine. Najbolji je skakač svoje ekipe i odlikuje ga izuzetna brzina i skočnost. Član je reprezentacije regiona Vojvodine.

Jovan i Stefan su meč posmatrali sa specijalnih mesta u bojama Mege. U pauzi između treće i četvrte četvrtine su predstavljeni publici u Sremskoj Mitrovici koja ih je nagradila aplauzima a od kluba su dobili poklon pakete.

Na kraju meča, za uspomenu, sa mladim košarkašima su se slikali Ognjen Jaramaz i Kostja Mušidi. 

U pauzama u toku utakmice, na tribine su ispucavane Roda majice a takmičari koji su uhvatili šarene majice, u poluvremenu utakmice su se takmičili u košarkaškim veštinama za poklon pakete kompanije Roda.
Foto: Mega Leks/Ivica Veselinov