MARIJA I ANA GLEDALE POBEDU MEGE I UPOZNALE SVOJE IDOLE

Posle pobede Mega Leksa nad ekipom Karpoš Sokoli sa 82:69, gledaoci u hali PSC Pinki u Sremskoj Mitrovici su se na neko vreme oprostili od košarkaša Mege pošto sledi pauza do početka takmičenja u Super ligi. Partijama u finišu ABA lige, Mega je na pravi način završila regionalno takmičenje pa će gledaoci u Sremskoj Mitrovici sa nestrpljenjem sačekati nove mečeve kluba.

I na utakmici sa ekipom Karpoš Sokoli je nastavljeno sa projektom „Mega Experience“ a ovaj put su gošće kluba bile ritmičke gimnastičarke Marija Simunović i Ana Panić.

Marija je rođena 2005. godine, i odlična je učenica 5. razreda Osnovne škole „Triva Vitasović“ iz Laćarka. Ritmičku gimnastiku trenira 2 godine a kad poraste, volela bi da bude učiteljica i instruktor ritmičke gimnastike. Omiljeni košarkaš joj je Nikola Jokić a od sadašnjih igrača Mege, Ognjen Jaramaz.

Ana Grujić rođena 2007. godine i odlična je učenica 3. razreda Osnovne škole „Sveti Sava“ u Sremskoj Mitrovici. Zajedno sa ritmičkom gimnastikom trenira i atletiku 2 godine i jednog dana bi volela da nastupi na Olimpijskim igrama. Na pokrajinskom takmičenju „Ritmiks kup“ je osvojila zlatnu medalju, a pored toga ima prva mesta i na opštinskom i okružnom takmičenju „Male Olimpijske igre”. Omiljeni košarkaš joj je Rade Zagorac.

Tokom predstavljanja ekipa Marija i Ana su se pozdravile sa igračima Mege a meč su ispratile sa posebnih mesta pored terena u bojama kluba. Na pauzi između prve i druge četvrtine su predstavljene publici u Sremskoj Mitrovici koja ih je nagradila aplauzima a od Mega Leksa su dobile poklon pakete.

Za lepe uspomene posle pobede, sa Marijom i Anom su se posle meča slikali Rade Zagorac i Ognjen Jaramaz.

U pauzama u toku utakmice su iz specijalnih sportskih pušaka na tribine ispucavane majice kompanije Roda. U poluvremenu utakmice je organizovano šutiranje sa različitih pozicija za vrednu nagradu – plazma TV, poklon kompanije Roda.

Tri takmičara su zajedno sa svojom decom prvo šutirali slobodna bacanja, da bi potom pobednici šutirali sa pola terena za plazma TV. Nažalost, ovaj put nisu bili precizni, ali su zauzvrat svi takmičari dobili utešne nagrade, poklon pakete kompanije Roda.

Foto: Mega Leks/Ivica Veselinov