MEGA BEMAX NA ZAVRŠNOM TURNIRU JUNIORSKE EVROLIGE!

Juniori Mega Bemaxa su dobili specijalnu pozivnicu za učešće na finalnom turniru juniorske Evrolige koji će se održati od 18. do 21. maja u Istanbulu. Mega Bemax će tako po drugi put uzastopno učestvovati na „Euroleague Basketball Adidas Next Generation Tournament“ posle prošlogodišnjeg nastupa na završnom turniru u Berlinu.

Pored Mega Bemaxa, na turniru koji će se održati za vreme trajanja fajnal-fora Evrolige u Istanbulu, učestvovaće još sedam ekipa a juniori Mege će biti u grupi B sa Real Madridom, Fenerbahčeom i Žalgirisom. 

Raspored utakmica:

18. maj, 14:00:  Mega Bemax – Real Madrid
19. maj, 14:00:  Žalgiris Kaunas – Mega Bemax
20. maj, 16:00:  Fenerbahče Istanbul – Mega Bemax
21. maj, 11:00:  Finale

Izabranici trenera Vlade Vukoičića su prethodno na kvalifikacionom turniru u Beogradu osvojili drugo mesto pošto su posle tri ubedljive pobede u grupi, u finalu poraženi od Crvene zvezde, ali su ipak ostavili odličan utisak, o čemu svedoči i specijalna pozivnica organizatora.

Na pomenutim kvalifikacijama u Beogradu, dva igrača Mega Bemaxa su izabrana u petorku turnira, Goga Bitadze i Nikola Mišković. Bitadze je za 27 minuta u proseku na terenu, beležio 16.5 poena, 12 skokova, 2.8 blokada uz indeks korisnosti 26.8, dok je Mišković imao 16.5 poena i 7 skokova po meču.

Foto: Mega Leks/Ivica Veselinov