LANGOVIĆ I MEHIĆ OTPUTOVALI NA DŽORDANOV KAMP U BARSELONI

Mladi košarkaši Mega Bemaxa Aleksandar Langović i Amar Mehić otputovali su u Barselonu gde će od 10. do 12. marta učestvovati na “Jordan Brand Classic” kampu. Prestižni Džordanov kamp će okupiti 40 najtalentovanijih košarkaša iz Evrope do 16 godina starosti.

Košarkaše Mege na kampu očekuju treninzi sa brojnim trenerima iz Evrope i NBA, kontrolni mečevi kao i predavanja i razgovori sa velikim košarkaškim imenima poput bivše NBA zvezde Reja Alena i drugih, koji će im preneti svoja iskustva. Na kraju kampa u nedelju će biti održana finalna utakmica u dvorani Blaugrana, posle koje će 10 košarkaša biti izabrano da optutuju na centralni događaj, utakmicu najvećih svetskih talenata koja će se održati 14. aprila u Barklej Centru u Bruklinu. Megu je prošle godine na kampu predstavljao Marko Pecarski a pretprošle Nikola Mišković.

Amar Mehić i Aleksandar Langović ove sezone igraju za kadetski tim Mega Bemaxa a zabeležili su i nastupe u dve godine starijoj konkurenciji juniora. Mehić je visok 209 centimetara, igra na poziciji centra i za kadete beleži 5.9 poena i 4.3 skoka u proseku a na nedavno završenom kvalifikacionom turniru juniorske Evrolige u Beogradu, učestvovao je u takmičenju u zakucavanjima. Langović takođe igra na poziciji centra, visok je 204 centimetara a u Triglav Kadetskoj ligi Srbije u proseku beleži 9.9 poena i 7.5 skokova.

Foto: Mega Leks/Ivica Veselinov