MEGA BEMAX BEZ PREOKRETA U FINALU PROTIV ZVEZDE, BITADZE I MIŠKOVIĆ U PETORCI TURNIRA

Juniori Mega Bemaxa nisu uspeli da osvoje kvalifikacioni juniorske Evrolige u Beogradu pošto su u hali FMP u Železniku u finalu izgubili od Crvene zvezde mts sa 74:61 (28:8, 17:17, 13:21, 16:15). Porazom u finalu juniori Mege su propustili priliku da rezervišu kartu za finalni turnir koji će se održati za vreme trajanja Fajnal fora u Istanbulu od 18. do 21. maja.

Juniori Mege su izuzetno loše započeli meč pa su već posle prve četvrtine gubili sa 20 razlike da bi minus narastao i do 29 poena sredinom druge četvrtine. Izabranici trenera Vlade Vukoičića se nisu predavali, uspeli su da smanje minus do poluvremena a odličnog igrom u trećoj četvrtini, minus je smanjen na samo 8 poena, na 13 minuta do kraja meča. Ipak, u više navrata igrači Mege nisu uspeli da prelome meč u svoju korist pa je na kraju Crvena zvezda slavila.

Najbolji u redovima Mega Bemaxa je bio Goga Bitadze sa 21 poenom i 18 skokova (indeks 31) dok su Mišković i Drobnjak postigli po 11 poena.

Dvojica igrača Mega Bemaxa su izabrani u najbolju petorku Euroleague Adidas Next Generation Tournament „Marko Ivković“ 2017, i to Goga Bitadze i Nikola Mišković. Bitadze je za 27 minuta u proseku na terenu, beležio 16.5 poena, 12 skokova, 2.8 blokada uz indeks korisnosti 26.8, dok je Mišković imao 16.5 poena i 7 skokova po meču.

Pre početka finalnog meča održano je takmičenje u šutiranju trojki i zakucavanjima. Predstavnik Mege u šutiranju trojki je bio Luka Cerovina koji je u prvoj rundi pogodio 18 poena i plasirao se u finale, gde je ponovio rezultat ali mu je za jedan poen izmakla titula pogotkom u poslednjoj sekundi igrača Makabija Amita Eboa.

U takmičenju u zakucavanjima Megu je predstavljao Amar Mehić koji je uz asistencije saigrača o tablu veoma efektivno zakucavao ali nije uspeo da se plasira u finale.

Mega Bemax: Mišković 11 (7 skokova), Drobnjak 11, Islamović 3, Jovičić 5, Virijević 6 (5 asistencija), Matić 4, Raičković, Cerovina, Nedeljković, Matović, Mehić, Bitadze 21 (18 skokova, 3 blokade, indeks 31).

Foto: Mega Leks/Ivica Veselinov