ZAGORAC: „ŽELIMO DA SE REVANŠIRAMO KRKI“

Mega Leks u subotu od 17 časova nastavlja takmičenje u ABA ligi utakmicom 21. kola u Novom mestu protiv ekipe Krke. Košarkaše Mege čeka izuzetno važan meč u borbi za opstanak pošto su zajedno sa Krkom i MZT-om izjednačeni na začelju tabele sa po 6 trijumfa.

Trener Mega Leksa Dejan Milojević ni na ovom meču neće moći da računa na povređene Radovana Đokovića, Stefana Glogovca i Ognjena Čarapića, a takođe neće biti spreman ni Predrag Samardžiski dok je zbog stomačnog virusa upitan nastup Radosava Spasojevića.

Trener Mege Dejan Milojević ističe da je o važnosti meča izlišno govoriti:

– U subotu nas očekuje meč sa Krkom, jednim od glavnih konkurenata u borbi za opstanak. Samim tim, o važnosti ovog duela je izlišno govoriti. Zdravstvena situacija u ekipi nije idealna imajući u vidu da se Tejić još vraća iz povrede a da Spasojević ima stomačni virus. U kakvom god sastavu da se suprotstavimo, moramo da odigramo agresivno u odbrani od starta i da ne dozvolimo prazne minute kao u nekim prethodnim mečevima. Dobro smo radili na treninzima, nadam se da ćemo uspeti to da predočimo na terenu. Želimo da se revanširamo Krki za poraz u Sremskoj Mitrovici i time bar malo olakšamo sebi borbu za opstanak,

izjavio je Milojević.

Mega Leks i Krka su se do sada sastali 7 puta u regionalnom takmičenju uz skor 4:3 za Megu. U poslednjem susretu u 8. kolu ABA lige ove sezone, Krka je slavila u Sremskoj Mitrovici sa 95:96. Mega Leks i Krka su izjednačeni posle 20 kola regionalnog takmičenja sa po 6 trijumfa.

Rade Zagorac je izjavio da će ekipa biti dodatno motivisana za meč u subotu:

– Pred nama je možda i najvažnija utakmica u sezoni. Igramo protiv Krke koja se nalazi u dobroj formi i koja je dobila poslednja dva meča u ABA ligi čime su napravili dobar iskorak ka opstanku. Pobedili su nas i u prvom delu sezone u Sremskoj Mitrovici, što će nas dodatno motivisati da pokušamo da se revanširamo i da dođemo do važne pobede,

izjavio je Zagorac.

Utakmica Krka – Mega Leks je zakazana za subotu 4. februar od 17 časova uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Foto: Mega Leks/Ivica Veselinov