SPASOJEVIĆ: „JAKO BITAN MEČ PROTIV ZADRA, UZ PODRŠKU PUBLIKE DO POBEDE“

Košarkaši Mega Leksa u nedelju 22. januara od 19:00 časova nastavljaju takmičenje u ABA Ligi, a protivnik u Sremskoj Mitrovici će im biti ekipa Zadra. Karte za meč 19. kola regionalnog takmičenja su već u prodaji po ceni od 200 dinara za tribine i mogu se kupiti u periodu od 8 do 22 časa u kafiću Pinki u okviru hale, kao i na blagajni na dan utakmice.

Dejan Milojević na ovom meču neće moći da računa na poslednje pojačanje Predraga Samardžiskog kao i na ranije povređene Marka Tejića, Radovana Đokovića i Ognjena Čarapića dok je upitan nastup Kostje Mušidija. 

Trener Mega Leksa ističe veliku važnost meča u nedelju:

– Očekuje nas težak i jako bitan meč u borbi za opstanak. Zadar je vrlo nezgodna ekipa koja nas je pobedila u prvom delu prvenstva. Zbog svega navedenog mi sutra moramo da ih dobijemo. Najveća opasnost dolazi od tandema Vladović-Marinković koji jako dobro igraju pik-en-rol. Nadam se da ćemo uspeti da ih zaustavimo i da zabeležimo važnu pobedu,

izjavio je Milojević.

U pauzama o toku utakmice, u gledalište će iz specijalne sportske puške biti ispucavane majice kompanije Roda. Tri srećna gledaoca koja uhvate šarene majice, u poluvremenu će se takmičiti u šutiranju sa pola terena za vrednu nagradu – plazma TV, poklon kompanije Roda. I na meču protiv Zadra će biti nastavljeno sa projektom „Mega Experience“ u okviru kog su gosti kluba mladi i talentovani Mitrovčani.

Mega Leks i Zadar su se do sada u ABA ligi sastajali 7 puta uz skor 5-2 za Megu. Poslednji susret je odigran u okviru 6. kola ABA lige ove sezone kada je Zadar slavio na svom terenu sa 90:86. Na tabeli ABA lige Zadar je sa 6 pobeda jedno mesto iznad Mega Leksa, koji je zabeležio 5 trijumfa.

Radosav Spasojević ističe da je ekipa dobro trenirala u prethodnom periodu:

– U nedelju igramo jako bitnu utakmicu, kako za nas, tako i za ekipu Zadra. Obe ekipe se bore za opstanak i time je značaj ovog meča još veći. Trenirali smo dobro i atmosfera u ekipi je odlična. Potrebno je da nametnemo našu agresivnu igru u odbrani od početka meča i uz podršku publike u Sremskoj Mitrovici, verujem da možemo da dođemo do izuzetno važne pobede,

izjavio je Spasojević.

Meč Mega Leks – Zadar je zakazan za nedelju 22. januar od 19:00 časova u hali PSC Pinki u Sremskoj Mitrovici. Karte za meč su puštene u prodaju po ceni od 200 dinara za tribine.

Foto: Mega Leks/Ivica Veselinov